Promocija 120 osnovaca i srednjoškolaca generacije

 

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod TK uz podršku osnovnih škola „Mejdan“ i „Kreka“ organizovali su danas promociju 120 učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona za školsku 2021/2022. godinu.

ucenici


Da će učenici koji su proglašeni najboljim u svojoj generaciji dobiti i novčanu nagradu potvrdio je i ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović istaknuvši da: „Ovom promocijom im želimo zahvaliti što su uspješni, što su primjeri drugima. Također želimo ih podstaknuti da i dalje budu aktivni, da budu dobri učenici, da kasnije budu dobri studenti. Od ove godine imamo i program koji stipendira nadarene učenike. Mi ćemo i u budućnosti nastaviti s tim programom te se nadamo se da će mnogi od ovih učenika, koji su danas promovisani kao najbolji u svojim generacijama biti naši stipendisti kao nadareni učenici te ćemo kroz druge programe nastojati da podržavamo upravo ove mlade ljude koji su perspektiva i budućnost Bosne i Hercegovine“ kazao je ovom prilikom ministar Omerović.
Vlada Tuzlanskog kantona i resorno ministarstvo su za ovaj program izdvojili 18.000 KM dok je za program nadarenih učenika i studenata obezbijeđeno 500.000 KM.
Direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona Nikola Čiča naglasio je da je: „čast i zadovoljstvo priznati da su određeni učenici u ovom trenutku pokazali bolju razinu znanja, zalaganja i svega onoga da se pokažu bolji i da imaju veći uspjeh od svojih kolega. Naravno ovo je samo možda podsticaj njima da u budućemo životu također se potrude, da ipak neko gleda taj rad, vrednuje taj rad i da na ovaj način jedan mali skromni način želimo istaknuti da su oni napravili korak više od ostalih učenika. Ovo je naravno i poziv svim ostalim učenicima da se potrude, da bolje rade, uče. Jer sve ono što nauče u životu itekako će im trebati“, kazao je Čiča.

14.12.2022

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma