Uspostavljanje saradnje visokoškolskih ustanova TK i Turske

 

Delegacija Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona predvođena ministrom Elvisom Barakovićem posjetila je Ambasadu Republike Turske u Bosni i Hercegovini i Institut Yunus Emre Sarajevo.
Uspostavljanje i jačanje saradnje visokoškolskih ustanova Tuzlanskog kantona i Republike Turske bili su povod za posjetu a poseban akcenat razgovora između ministra Barakovića i atašea za obrazovanje Ambasade Republike Turske Faruka Berata bilo je uspostavljanje saradnje u oblasti nauke.

skolaturska


Ovom je prilikom ministar Baraković  upoznao ambasadora Republike Turske NJ.E. Sadika Babur Girgina o radu Ministarstva obrazovanja i nauke TK kao i modelima buduće saradnje.
Tokom sastanka je zaključeno da će saradnja Ministarstva obrazovanja i nauke TK i Ambasada Republike Turske biti konkretizirana memorandumom nakon što se okončaju pripremne radnje.
Delegacija Ministarstva je posjetila i Institut Yunus Emre u Sarajevu. Sa direktorom Instituta Mehmet Akif Yamanom razgovaralo se o projektu „Moj izbor je turski“ i saradnji sa školama za posebne namjene u Republici Turskoj.

Odjeljenje za informisanje
4.11.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma