Večeras solistički koncert Lamije Šišić

- Međunarodna galerija portreta Tuzla -

lamijasisic

Solistički koncert Lamije Šišić (violina), učenice JU Osnovne muzičke škole Tuzla, biće održan večeras, u srijedu 10.2.2021.godine u 18,oo sati, u Međunarodnoj galeriji portreta, u sklopu JU Centar za kulturu Tuzla.

Lamija je učenica trećeg razreda Osnovne muzičke škole tuzla, klasa: prof. Maira Isaković. Koncert će biti održan uz klavirsku pratnju Meline Šišić.

Lamija je odlična učenica šestog razreda OŠ Tojšići uz koju pohađa i Muzičku školu. Redovno se usavršava kod prof.dr. Dušana Panajotovića u Beogradu. Lamija svira violinu od svoje šeste godine uz klavirsku saradnju svoje sestre, mlade pijanistice, Meline Šišić. Redovno svira na koncertima, festivalima i internacionalnim takmičenjima. Održala je deset solističkih koncerata a svoju zemlju predstavlja osvajajući zlatne medalje.

Melina Šišić rođena je u Tuzli 2003. godine. Na osnovu postignutih rezultata na kantonalnim, federalnim i međunarodnim takmičenjima, festivalima i smotrama, proglašena je učenikom generacije osnovne kao i osnovne muzičke škole. Trenutno pohađa treći razred Srednje muzičke škole "Čestmir Mirko Dušek" Tuzla, instrumentalni odsijek - klavir u klasi prof. Biljane Šeparović. Od 2017. godine redovno se usavršava kod renomiranog pijaniste, prof. dr. Nevena Šobajića (Beograd). Bavi se književnošću, te likovnom i dramskom umjetnošću i sportom. Sa osam godina položila je kurs arapskog pisma i prvu hatmu Kur´ana. Nedavno je Melina bila pobjednica literarnog natječaja. Dobitnica je priznanja za mladog perspektivnog umjetnika (Beograd), kao i Priznanja Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Molimo posjetioce da se pridržavaju mjera bezbjednosti u cilju sprečavanja širenja korona virusa. Ulaz na koncert je slobodan. Dobro došli.

9.2.2021. godine

 poliklinika irac

transturist2

centralno

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic juli 2022

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022

SOS apr 2022

fhz