Pogledajte “Naših sedam decenija”, repriza u 15,oo

 

U okviru obilježavanja 70 godina Radio Tuzle i 10 godina postojanja Radio-televizije 7 Tuzla sinoć je u Narodnom pozorištu upriličena prigodna svečanost i predstavljena fotomonografija “Naših sedam decenija”.

"Bila je ovo prilika da svoja sjećanja na Radio Tuzlu razmijene novinari, voditelji, urednici koji su radni vijek proveli u ovom mediju, kao i generacije koje još uvijek rade u Radio Tuzli odnosno na RTV7 Tuzla.

Budući da su se ovom prilikom, nakon 3 decenije, prvi put ponovo susrele stare i nove generacije, da su među gostima i zvanicama bili vjerni slušaoci i gledaoci, prijatelji ove medijske kuće i kolege iz drugih medija svečanost je odisala posebnim emocijama i toplinom, što su nam nakon manifestacije brojnim čestitkama i porukama istaknuli naši dragi prijatelji. Prenosimo neke od njih:

 • Elvir Bijedić, gradski vijećnik: “Bilo je sjajno, osvježavajuće, potpuno originalno i van svih uobičajenih rođendanskih protokola”.
 • Fadil i Alma Nadarević, istaknuti sugrađani Tuzle: ” Hvala na ugodno provedenoj zajedničkoj večeri.Bilo je lijepo, jednostavno, skromno i sa puno emocija, koja su kod nas probudila sjećanja na drage ljude i lijepe događaje od prije 50 i više godina”.
 • Goran Krdžalić, doktor : ” RTV7 je sinoć zablistao posebnim, tuzlanskim sjajem. Respekt za kompletnu ekipu. Bili ste izvandredni, atmosfera neponovljiva. Vi ste duša i ponos grada. Zadovoljstvo mi je bilo da budem gost na vašoj svečanosti.
 • Sulejman Šulc, istaknuti sugrađanin Tuzle: “Čestitke povodom vrlo supješnog 70.godišnjeg rada Radio Tuzle i 10.godišnjice RTV7 Tuzla. Uredjivačkom kolegiju i svim uposlenicima najiskrenije čestitke. Velika mi je čast i zadovoljstvo bilo prisustvovati ovim jubilejima vaše kuće. Hvala što ste dio naših života i što ste svih ovih godina najbliži nama”.
 • Bedrana Kaletović, novinar : “RTV7 Tuzla je večeras imala emotivnu,netipičnu promociju svojih 70 godina rada i prisutni su uživali. Kao što reče Dino Kalesić, učesnik svečanosti,bilo bi lijepo kada bi se sadašnje redakcije ugledale na Radio Tuzlu”.
 • Jadranka Jovanović, nekadašnja direktorica Radio Tuzle: “Sinoć je bilo predivno, na nivou najvećih svjetsklih TV kuća. I bolje,puno ljudske topline i iskrenih emocija”.
 • Nusret Sarvan, novinar i nekadašnji zaposlenik Radio Tuzle: “Sinoćnja manifestacija zaslužuje visoke ocjene. Fotomonografija, takođe.
 • Tahir Žustra, novinar TV Nova i nekadašnji mladi volonter RTV7: “Hvala na divnim emocijama večeras. Bilo je zadovoljstvo svjedočiti vašoj radosti isto kako je zadovoljstvo početak moje karijere praviti uz kolege iz RTV7 Tuzla. Uživao sam u svim dijelovima programa. Čestitam na svemu”.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim našim dragim prijateljima, slušaocima i gledaocima koji nisu bili u mogućnosti gledati, snimak manifestacije je sinoć a reprizni termin je danas, subota 4. novembra od 15,00 sati.

 

fotomonografija rtv7

 • Grad Tuzla Najava događaja

  • Večeras "Klizibal 2024”

   Večeras - Najveći maskenbal u gradu – Klizalište Panonika Tuzla vas poziva na ”Najveći maskenbal u gradu – KLIZIBAL 2024” na gradskom klizalištu Panonika Tuzla sa Mirzom Mustafagićem, ovaj put u ulozi...

  • Program “ZIME U TUZLI”

   Program “ZIME U TUZLI”- Trg slobode u Tuzli 0d 15.12.2023. do 7.1.2024. -   subota, 06.01.2024. 20.30 sati Sassja subota, 06.01.2024. 12.00 - 14.00 sati Dječiji zabavni program nedelja, 07.01.2024. 12.00 - 14.00 sati...

  • Bajaga u Tuzli za Novu godinu

   Bajaga u Tuzli za Novu godinu- Doček Nove 2024. godine u Tuzli - Kao i prethodnih godina, Grad Tuzla i Turistička zajednica grada Tuzle će organizirati javni doček Nove godine na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini - Trgu...

  • Danas "Poslovni forum tuzlanske dijaspore"

   Danas   Grad Tuzla zajedno sa Službom za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu te USAID-om organizuje Poslovni forum tuzlanske dijaspore. Agenda za Poslovni forum koji će biti održan dana...

  • Poziv građanima na Zimu u Tuzli

   Poziv građanima na Zimu u Tuzli- Gradonačelnik Lugavić pozvao građane i posjetitelje na spektakularnu “Zimu u Tuzli” - Na Trgu slobode u Tuzli održana je press konferencija u povodu otvaranja tradicionalne manifestacije “Zima u...

  • Izmjene režima kod „Crveni 7“

   Izmjene režima kod „Crveni 7“  - Od ponedjeljka izmjena režima saobraćaja na lokaciji raskrsnica „Crveni 7“ u Tuzli - Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica obavještava građane da će do 11.12.2023. biti...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

NB kraljevska2024

 mamamia

grin

balic dec 2022

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

emma

SOS2023NG