Subota na sceni Teatra kabare Tuzla posvećena djeci


Svake subote u mjesecu decembru s početkom u 18 sati na sceni Teatra kabare Tuzla izvesti će se predstava za djecu. Prva u nizu od predstava u subotu, 7.12.2019, je ‘’Aska i vuk’’ koja je ujedno pobjednica II Festivala premijera 2017. i primjerena je uzrastu do V razreda osnovne škole.
Predstava je nastala u produkciji Teatra kabare Tuzla povodom obilježavanja 125. godišnjice rođenja književnika, nobelovca Ive Andrića. Rađena je u dramatizaciji Nijaza Alispahića, režiju potpisuje Damir Altumbabić, dok je asistent Sanela Babić.
 ‘’Ovo je bajka o ljubavi prema umjetnosti, bajka o ljubavi prema plesu. Ovo je bajka o borbi za život. Aska se plesom brani od opakog i strašnog vuka, plesom odgađa svoju smrt, jer umjetnost je iznad svega, pa i iznad same smrti. Umjetnost je uzvišena toliko da se i sam vuk zaigra i zapleše, i kao što kažu šumski vilenjaci: "Igrom se i ljepotom branimo i od smrti!" Zato djeco draga dodjite u teatar, volite teatar, volite umjetnost, jer se umjetnošću borimo protiv svega ružnog.’’ Riječi redatelja.
U predstavi igraju: Jasmina Ibrahimović, Marija Novaković, Marko Mirković, Feđa Zahirović, Damir Altumbabić / Koreografija: Hasiba H. Mehmedović / Muzika: Asim Horozić i Dragan Divjak /Kostim: Šefika Hukić / Dizajn plakata: Damir Pirić / Ton i svjetlo: Ademir Omerčehajić i Nermin Brković
Repertoar predstava za djecu:
•    ‘’IVICA I MARICA’’ / BRAĆA GRIM / 14.12.2019. / 18 sati / Teatar kabare Tuzla
•    ‘’IZMISLIONICA U SELU PRIČEVAC’’ / ŠIMO EŠIĆ / 21.12.2019. / 18 sati / Teatar kabare Tuzla
•    ‘’GAME ON’’ / FEĐA ZAHIROVIĆ I HASAN SUŠIĆ / 28.12.2019. / 18 sati / Teatar kabare Tuzla
Rezervacije ulaznica možete uraditi na facebook stranici Teatra kabare Tuzla i preuzeti ih na dan izvođenja predstave od 16 sati najkasnije 30 minuta pred početak predstave. Dobro nam došli.

ASKAIVUKTKT

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1