Press - Udruženje muzičkih umjetnika


Udruženje muzičkih umjetnika će održati konferenciju za medije povodom najave održavanja 11. festivala sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“, u srijedu 22. maja sa početkom u 12 sati i i 3o minuta.

FestivalUnesco


Na konferenciji za medije u Kongresnoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, prezentirat ce se planirane festivalske aktivnosti, audio i vizualni materijali koji prate ovogodišnju manifestaciju, te najaviti gosti Festivala. Također, ukratko ce biti predstavljene i dosadašnje, te planirane aktivnosti realizirane s ciljem upisa sevdalinke na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva.
Na konferenciji će se medijima obratiti Ramiza Milkunić predsjednica Udruženja, Jasna Hadžiselimović profesorica Bosanskog, Hrvatskog, Srpskog jezika i književnosti, te Vesna Isabegović magistrica humanističkih nauka iz oblasti teatrologije i muzejski savjetnik u Muzeju istočne Bosne.
Još jedna je ovo prilika da se da podrška održavanju ovogodišnjeg festivala i provedbi cjelokupnog projekta upisa sevdalinke na UNESCO-ovu Reprezentativnu listu nematerijalnog kulturnog naslijeđa čovječanstva.

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

adriatic

lovic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 cydonia2

solana1

GOLDEN maj 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1