Grawe doniralo 10.000KM sa Dječija sela BiH


- Povodom Međunarodnog dana djeteta kompanija GRAWE osiguranje donirala 10.000 KM SOS Dječijim selima u BiH -

GRAWESOS


Devet godina prijateljstva GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo i SOS Dječijih sela u BiH obilježeno je potpisivanjem ugovora i donacijom u iznosu od 10.000 KM. Vrijednu donaciju predstavnici kompanije Grawe osiguranje uručili su povodom Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava 20. novembra te tako i ove godine odlučili podržati odrastanje dječaka i djevojčica u alternativnom obliku porodičnog modela brige SOS Dječijih sela u BiH.
Ceremoniji uručenja donatorskog čeka prisustvovali su predsjednik Uprave GRAWE osiguranja Fikret Hodžić, voditeljica grupe odjela kompanije GRAWE Amina Koljić-Hujić, v.d. nacionalnog direktora SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija i direktorica Odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije Dženita Subašić.
„Društvena odgovornost kao temelj zdravog odnosa s lokalnom zajednicom jedna je od vodilja našeg GRAWE osiguranja. Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža stotinama djece toplo porodično okruženje, ljubav, osjećaj pripadnosti, edukaciju – priliku za bolju budućnost. Sretni smo da smo u prilici barem kroz ovu podršku i mi pomoći te biti dio ove pozitivne priče. Ove godine dodatno pored donacije uključili su se i naši radnici kroz GRAWE klub volontera, koji su sa zadovoljstvom odvojili svoje vrijeme i sredstva te pripremili paketiće za djecu iz SOS Dječijih sela“, izjavio je tokom posjete predsjednik uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo
“Iako je dobrobit svakog djeteta u fokusu našeg svakodnevnog rada, Međunarodni dan djeteta nam je važan povod da i širu javnost podsjetimo na najvažnija pitanja i izazove sa kojima se djeca susreću. SOS Dječija sela u BiH pružaju podršku djeci i mladima tokom odrastanja sve do njihovog potpunog osamostaljenja i svakako da nam je od velikog značaja partnerstvo sa donatorom poput Grawe osiguranja koji razumije potrebe onih najosjetljivijih u zajednici. Kompanija Grawe osiguranje je gotovo deceniju dio naše misije i kao pravi prijatelj nam pomaže da osiguramo djeci odrastanje u zdravom, sigurnom i porodičnom okruženju, kako bi sutra bili osnaženi mladi ljudi, spremni za samostalan i uspješan život. Od srca smo zahvalni Grawe osiguranju za dugogodišnju posvećenost i jer su baš povodom ovog, za sve nas važnog dana, odlučili uručiti vrijednu donaciju“, izjavio je Malik Garibija, v.d. nacionalnog direktora SOS Dječijih sela u BiH.
Nakon same ceremonije je uslijedilo druženje sa jednom porodicom u SOS Dječijem selu Sarajevo. Osim novčane donacije, uposlenici GRAWE osiguranja su sa svojom djecom pripremili i novogodišnje paketiće za sve mališane iz SOS Dječijih sela u BiH kako bi im praznične dane učinili još ljepšim.
Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu o 204 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 345 socijalno ugroženih porodica. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.

24.11.2022. godine

 poliklinika irac

transturist2

centralno okt 2022

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

limenka

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

novan banka dec 2022

medex farm2

emma

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

lovic juli 2022

SOS nov 2022

fhz