"Cydonia" stanje na putevima za 3. oktobra


- BIHAMK: Stanje na cestama 3.10.2022. u 6 : 30 sati -

CydoniaBaner


Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu, a vozače upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog izvođenja radova od danas (03.10.) do 03.12. na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) dolazit će do obustava saobraćaja svakim danom izuzev nedjelje i praznika u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati. Za vrijeme obustava moguće je saobraćati alternativnim pravcima.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj u terminu od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Molimo vozače da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

bihamk

  • Vijesti iz BiH

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 20. aprila

        - Naoblačenje sa kišom - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje novo naoblačenje prije podne koje će usloviti slabu kišu, na planinama slab snijeg. Jače padavine su tokom noći na nedjelju. Vjetar slab...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 19. aprila

      - Umjereno do pretežno oblačno - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prema poslijepodnevnim satima oblačnost će se smanjivati. U Hercegovini sunčano uz malu do...

    • "Cydonia" stanje na putevima za 19. aprila

      - BIHAMK: Stanje na cestama 19.4.2024. godine u 8:36 sati - Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ovoga jutra se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu....

    • Servisne informacije omogućila je "Solana" dd Tuzla...

      Servisne informacije omogućila je - Uredno vodosnabdijevanje...5 intervencija vatrogasaca...Rođeno 8 beba -  Stanje SDG u Tuzli uredno -       Centralno grijanje dd Tuzla:19. aprila - Stanje sistema daljinskog grijanja u Tuzli uredno.17....

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 18. aprila

      - Pretežno oblačno sa kišom - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Popodne i krajem dana, postupan prestanak...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 17. aprila

      - Oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na planinama sa snijegom. U nizinama centralne, istočne i...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma