Održana 44. redovna sjednica Vlade TK

 

  • Milion KM za nedovoljno razvijene, nerazvijene i izrazito nerazvijene općine

U skladu sa nedavno donesenim Programom o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, Vlada je danas donijela i odluke odobravanju dodijeljenih finansijskih sredstava. Podsjećamo, radi se o raspodjeli ukupno 1 milion KM, koje je Vlada Tuzlanskog kantona planirala budžetom TK za podršku projektima ovih općina. Raspodjela sredstava je izvršena prema kriterijima propisanim Zakonom o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, što je uveliko doprinijelo transparentnosti raspodjele predviđenih sredstava. Od ukupno 1 milion KM Općini Sapna je za rekonstrukciju putne infrastrukture na području  Općine odobreno 267.857,14 KM koliko je odobreno i Općini Teočak za ulaganje u privredni razvoj Općine. Općini Čelić je za asfaltiranje i sanaciju lokalnih puteva odobreno 205.357,14 KM, Općini Kladanj za rekonstrukciju putne infrastrukture je odobreno 142.857,14 KM, a Općini Doboj Istok je, također za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalne putne mreže odobreno 116.071,44 KM.
Vlada je danas prihvatila i nacrt teksta ugovora o implementaciji nepovratnih novčanih sredstava za 2021. godinu  koji  će  se  zaključiti  sa  nedovoljno  razvijenim,  nerazvijenim  i  izrazito  nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu, te ovlastila Ministra privrede Tuzlanskog kantona da u ime Vlade Tuzlanskog kantona potpiše Ugovore sa korisnicima sredstava.

Vlada44

Ostale odluke

 

  • Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK kojim su usvojene naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva koje su na snazi u periodu važenja ove Naredbe, te je produženo važenje važećih mjera od 13. do 26. oktobra.
  • Današnjim zaključkom Vlada je zatražila od Ureda Vlade da na prvu narednu redovnu sjednicu Vladi Kantona dostavi prijedlog Odluke o davanju saglasnosti za popunu radnog mjesta sekretara Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona putem javnog konkursa. Ured je zadužen i da odmah po dobijanju saglasnosti, u roku od pet dana, pripremi potrebne akte i prijedloge kako bi premijer Tuzlanskog kantona pokrenuo postupak raspisivanja i provođenja javnog konkursa za popunu radnog mjesta sekretara Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona. Ministarstvo pravosuđa i uprave Tuzlanskog kantona je ovlašteno da vrši prijem svih donacija od strane domaćih i međunarodnih institucija namijenjenih za potrebe Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Tuzlanskog kantona do početka rada Ureda, a nakon početka rada Ureda donirana oprema i druga sredstava će se prenijeti sa Ministarstva na Ured.
  • Danas se Vlada upoznala sa Informacijom Upravnog odbora o trenutnom finansijskom stanju u JU „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ i Elaboratom o opravdanosti razvijanja laboratorije za kontrolu hemijske ispravnosti hrane i kontrolu rezidua. Kako se u Informaciji navodi, od 2017. pa do polovine 2021. godine vidljiv je trend opadanja prihoda, a samim tim i do pojave gubitaka u poslovanju od operativne djelatnosti Zavoda. Također, Ministarstvo je uočilo određene indicije o nepravilnostima u poslovanju Zavoda, te je, s tim u vezi Vlada danas zatražila od Upravnog odbora Zavoda, da u okviru svojih zakonskih nadležnosti, uz uključivanje budžetske inspekcije, poduzme aktivnosti u cilju prevazilaženja postojećeg stanja u JU „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ Tuzla. Također, Vlada je zadužila Upravu i Upravni odbor da u roku od 30 dana sačine „Sanacioni plan finansijskog stanja u JU „Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona“ Tuzla“.
  • Vlada je danas dala saglasnost na Odluku Kantonalnog štaba civilne zaštite o dodjeli jednokratne novčane pomoći u iznosu od 15.000 KM Općini Sapna za hitne intervencije u sanaciji šteta uzrokovanih djelovanjem prirodne nesreće izazvane sušom u 2021. godini.
  • Također, Vlada je odobrila 16.000 Uniji civilnih žrtava rata i porodica civilnih žrtava rata Tuzlanskog kantona za 2021. godinu.
  • Na današnjoj sjednici Vlada je odobrila obnovu Ugovora o koncesiji za zahvatanje vode iz vlastitog izvora vodosnabdijevanja – bunara koji se nalazi u krugu fabrike „Menprom“ d.o.o. Gornja Tuzla. Ugovor će se obnoviti na polovinu ranije ugovorenog roka, tj. na period od dvije godine i šest mjeseci, počev od 30.08.2021. godine, kao dana isteka ranije zaključenog ugovora.
  • Vlada je danas dala prethodne saglasnosti na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i Pravilnik o plaćama, naknadama i drugim primanjima radnika u Javnoj ustanovi Specijalna biblioteka „Behram-beg“ u Tuzli.
  • Također, data je saglasnost na Odluku o dopunama Statuta javne zdravstvene ustanove Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica.
  • Na današnjoj sjednici odobreno je i 4.239,26 KM na ime OeKB marže, kreditora UniCredit Bank Austrija AG, u postupku realizacije programa sufinansiranja projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić.
  • Vlada je danas dala Školskom odboru Javne ustanove Mješovita srednja rudarska škola Tuzla dala prethodnu saglasnost za ustupanje prostorija škole na besplatno korištenje Javnoj ustanovi Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla, u svrhu održavanja redovne nastave.
  • Danas je data i saglasnost saglasnost za prijem zaposlenika, tehničkog sekretara, u JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Lukavac, u radni odnos na određeno vrijeme u trajanju od čest mjeseci.

Odjeljenje za informisanje
12.10.2021. godine

  • TK Novosti

    • Sredstva za kulturu i izdavačku djelatnost, do 23.4.

      Sredstva za kulturu i izdavačku djelatnost, do 23.4.- Objavljen Javni poziv za programe/projekte u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti - Ministarstvo kulture sporta i mladih TK objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za podršku u oblasti...

    • Informacija sa 46. vanredne sjednice Vlade TK

      Informacija sa 46. vanredne sjednice Vlade TK  Unaprjeđenje sistema državne službe Zbog otklanjanja uočenih nedostataka i preciznijeg definisanja pojedinih instituta, kao i preciziranja odgovarajućih procedura, Vlada je danas utvrdila prijedlog...

    • Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TK

      Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TKDanašnjim uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta...

    • Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK

      Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK  500,000 KM za savremene pristupe psihosocijalne podrške djeci sa teškoćama u razvoju Vlada je danas dala i saglasnost na Program o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava za...

    • Vlada TK: Čestitka Dan ARBiH

      Vlada TK: Čestitka Dan ARBiHU povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji: „Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i...

    • Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH

      Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH- 15. april - Dan Armije R BiH - čestitka predsjednika Skupštine - „U ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje ime, svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 15. april...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma