Velika volonterska akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada

- „Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan“ 20. septembra u Tuzli -

LDI20.9

Osma terenska volonterska akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada „Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan“ biti će održana u petak, 20. septembra 2019. godine na širem području Grada Tuzla.
Pomenuta akcija rezultat je višegodišnjih napora koje u oblasti zaštite životne sredine i okoliša na području Tuzle poduzima Udruženja građana „Multi“, posredstvom „Let's Do It Tuzla“ tima. Dosadašnje terenske volonterske akcije, od 2012. godine do danas, okupile su preko 6.600 učesnika, koji su zajedničkim snagama očistili 237 tona otpada i zasadili 6.200 sadnica raznih vrsta drveća.
Tradicionalno, ovogodišnja terenska akcija sastavni je dio kampanje „World Cleanup Day“ koja se provodi u preko 150 zemalja svijeta, a okupit će više od 380 miliona volontera/ki širom svijeta.
„Naš tim mjesecima aktivno radi na pripremama najveće volonterske akcije u našem gradu, po čemu smo zapravo i prepoznatljivi. Sprovođenjem ovakve inicijative ne samo da direktno doprinosimo našoj lokalnoj zajednici, nego cijeloj Bosni i Hercegovini i svijetu.  Ovogodišnja akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada, kao i prošle godine, bit će dijelom globalnog pokreta koji je proglašen za najveći volonterski pokret u historiji čovječanstva. Ponosni smo na sve dosadašnje provedene projektne aktivnosti koje već sedam godina u Tuzli, ali i Bosni i Hercegovini, promovišu principe zaštite životne sredine i očuvanja okoliša te pravilnog zbrinjavanja otpada, kao brige svih segmenata društva. Svi građani, prvenstveno mladi, imaju priliku da kroz terensku akciju daju doprinos razvoju i očuvanju lokalne zajednice i zbog toga pozivamo sve zainteresovane građane da zajedno s nama na jedan dan budu dio svjetskog pokreta i da pokažemo da je i Tuzla ujedinjena u akciji!“, izjavio je Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta „Let's Do It Tuzla“.
Kada je riječ o lokacijama koje će biti obuhvaćene ovogodišnjom akcijom, „Let's Do It Tuzla“ tim poziva sve savjesne građane/ke, povjerenike mjesnih zajednica, obrazovne ustanove, nevladine organizacije i sve druge subjekte da do 10.09.2019. godine, putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Facebook Fan stranice „Let's Do It Tuzla“, predlože potencijalne lokacije na području Grada Tuzla koje bi trebale biti obuhvaćene projektnim aktivnostima. Bitno je da građani dostave informacije o tačnoj lokaciji ilegalne deponije/zagađenog područja, fotografije te kontakt podatke, a Organizacioni odbor projekta „Let's Do It Tuzla“ će nakon obrade podataka, odnosno procjene tehničkih i logističkih kapaciteta i mogućnosti, zajedno sa predlagateljem, organizovati čišćenje pomenute lokacije na dan velike terenske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada, 20.09 2019. godine.
Poziv svakako ostaje otvoren i za sve zainteresovane, društveno odgovorne građane/ke, da projektne aktivnosti podrže i kroz volontiranje, odnosno direktno učešće u planiranim aktivnostima. Za sve učesnike akcije osiguranje su vreće, rukavice i osvježenje, ali i odlična atmosfera i zabava kroz koristan rad za zajednicu.
Akcija čišćenja se i ove godine provodi uz nesebičnu pomoć i podršku kompanije Eko život d.o.o. Tuzla, NLB Banke, Misije OSCE-a u BiH, Vitinke te drugih društveno odgovornih i ekološki orijentiranih kompanija i institucija.  

Registracija svih zainteresovanih volontera/ki moguća je na www.letsdoit.ba/registracija, dok su grupne prijave moguće putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Dodatne informacije dostupne su na zvaničnoj Facebook Fan stranici „Let's Do It Tuzla“ i web stranici www.letsdoit.ba.

Ujedinjeni u akciji! Let's Do It Tuzla.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma