LIONS CLUB TUZLA s ljubavlju svom gradu

 

LIONS CLUB TUZLA koji već 8 (osam) godina uspješno radi u Tuzli je 18. maja, svom gradu poklonio još dvije vrijedne sadnice ukrasnog drveća koje će krasiti šetališnu zonu našeg grada.

Lions1


Od ranije su već posađene dvije. U pitanju su ukrasni prunusi, tri japanske šljive i jedna japanska trešnja. Svojim dekorativnim izgledom , japanska šljiva / Prunus cerasifera Atropurpureae, Prunus cerasifera var.”Pissardi”/ sa svojim jedinstvenim crvenolisnim krošnjama i japanska trešnja / Prunus serrulata “Kanzan”/ sa svojim posebno nježnim i raskošno lijepim cvjetovima, uljepšati će šetališnu zonu našeg grada i dati će poseban štih zoni relaksacije, odmora i uživanja.
LIONS klubovi su poznati po svojoj nesebičnoj pomoći slijepim i slabovidnim osobama, što je i glavni fokus njihovog rada, to radi i naš LIONS CLUB TUZLA, no, Lionsi su poznati i po svojoj posebnoj senzibiliziranosti za svoju lokalnu zajednicu u kojoj žive i rade. Uvijek se trude kreativno doprinijeti boljem i kvalitenijem životu u svojoj lokalnoj zajednici pa je tako, povodom obilježavanja 100. godišnjice postojanja i rada LIONS-a u svijetu, 2017. godine, LIONS CLUB TUZLA ,svom gradu poklonio 100 sadnica mladih četinara koje su posađene na šetalištu Slana Banja.
Osim ove tri vrijedne akcije, planiramo donirati cvjetne presadnice Domu penzionera i ukrasiti okoliš i ambijent u kojem borave najstariji stanovnici našeg grada.

WE SERVE
Mi služimo.

Lions2

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma