Posjeta Federalnom ministarstvu


- Premijer Hodžić i ministar Karadžin u radnoj posjeti Federalnom ministarstvu okoliša i turizma -

FedminOiT

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin posjetili su jučer federalnu ministricu okoliša i turizma Editu Đapo i direktora Fonda za zaštitu okoliša FBiH Fuada Čibukčića. Glavna tema razgovora bila su pitanja zaštite okoliša i zagađenje zraka u Tuzlanskom kantonu, te pravci budućeg djelovanja i finansiranje projekata zaštite okoliša iz sredstava Fonda.
Poseban akcenat stavljen je na zagađenje zraka, upravljanje otpadom, rješavanje opasnog otpada u industrijskoj zoni u Tuzli, te Gikilu i jezeru Modrac.
„S obzirom na naše prioritete, Vlada i resorno kantonalno ministarstvo će pripremiti projekte sa kojima ćemo aplicirati prema sredstvima Fonda. Imajući u vidu danas iskazano razumijevanje federalne ministrice  Đapo, očekujemo podršku za realizaciju projekata koji u Tuzlanskom kantonu imaju veoma veliki značaj“, kazao je ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin.
Dogovoreno je da se u narednom period sastanci ovakvog tipa intenziviraju, te da se zajedno s Fondom za zaštitu okoliša  Federacije BiH iznađu najbolja rješenja  u cilju povećanja stepena zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

Odjeljenje za informisanje
23.2.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma