Danas rasprava: ˝Stari propisi & Novi standardi˝


Danas, u četvrtak, 16.1.2020. godine, od 11,oo do 13,3o, Udruženje "Atex" organizira stručnu raspravu na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli, u kojoj će sudjelovati inženjeri elektrotehnike, rudarstva i drugih tehničkih struka, na temu: STARI PROPISI & NOVI STANDARDI s fokusom na sigurnost i zaštitu od požara i eksplozije u električnim instalacijama i rudarstvu.

atexjozo

Zbog zaostajanja u reguliranju i uspostavljanju faktora sigurnosti u mnogim djelatnostima, problema s kojim se susreću stručnjaci u praksi, kao i uvećanih rizika od požara i eksplozije, Udruženje "Atex" i učesnici skupa će novim i nedjelotvornim vlastima BiH i entiteta, kao i nadležnim institucijama, ponoviti apele koji se odnose na unapređenje zaštite ljudi, životne i radne sredine.

Raspravljaće se i o konkretnim primjerima, stručnim prijedlozima i novim standardima iz oblasti električnih instalacija i protiveksplozivne zaštite u rudarstvu, radi njihove primjene u praksi i ugradnje u zakone i propise.

Najavljeno je sudjelovanje stručnjaka iz privrede, državnih institucija, inspekcija Federacije, Dstrikta Brčko i nekoliko kantona, kao i sa RGGF i Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma