Za ekološke projekte izdvojeno 80 hiljada KM

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona zaključilo je ugovore sa udruženjima koja su aplicirala na objavljeni konkurs za dodjelu sredstava za projekte usmjerene na zaštitu i unaprjeđenje okoliša.

VladaEkoprojekti


Ministar Elvir Rožnjaković potpisao je ugovore sa predstavnicima 21 udruženja među kojima su Udruženje građana „EKO-ZELENI“ Gradačac, Udruga mladih „Par Selo – Dubrave“ Tuzla, Udruga mladih Drijenča, Šibošnica-Čelić, Raft-eko klub „ACCENT“ Tuzla, Udruženje Odred izviđača „PLAMEN“ Banovići, Udruženje „LIBERO“ Donje Vukovije, Kalesija, Udruženje građana sportskih ribolovaca „MRENA“ Živinice i Asocijacija MB LIVE iz Brijesnice Male. U projekte će biti uloženo ukupno 80.000,00 KM a sredstva su obezbjeđena iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada resornog Ministarstva.  
Riječ je o projektima koji se odnose na zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda, saniranje deponija i smanjivanje nastajanja otpada, zbrinjavanje i obrada svih vrsta otpada, zaštitu i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti te uređenje zelenih javnih površina.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma