Aktivnosti za unaprjeđenje ukupne društvene brige o djeci


Povodom obilježavanja Dječije nedjelje od 5. do 11. oktobra Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona prezentuje programske aktivnosti koje su planirane u saradnji sa organizacijama koje se bave unaprjeđenjem ukupne društvene brige o djeci.
U okviru Programa planirana je realizacija ukupno 16 aktivnosti kao što su: sportske manifestacije, festival sporta, edukativne i kreativne radionice, izleti i promotivne kativnosti koje imaju za cilj ukazati na potrebu unaprjeđenja zaštite prava djece. Programske aktivnosti imaju za cilj odgovoriti i na specifične edukativne i druge potrebe djece vezano za prevenciju pojave koronavirusa, a realiziraju se u skladu sa epidemiološkom situacijom i propisanim mjerama.

djeca


Nosioci programskih aktivnosti su organizacije čiji projekti, uključujući i obilježavanje Dječije nedjelje, su podržani sredstvima ove manifestacije prikupljenim u 2019. godini.
U okviru obilježavanja Dječije nedjelje Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je Odluku o utvrđivanju novčanih iznosa koji će se naplaćivati u toku oktobra 2020. godine na teritoriji Federacije BiH za Dječiju nedjelju. Odlukom su utvrđeni novčani iznosi koji će se naplaćivati tokom mjeseca oktobra u 2020. godini na teritoriji Federacije BiH za Dječiju nedjelju i to: 1% na prodanu voznu kartu u međumjesnom i međunarodnom željezničkom, brodskom, avionskom i autobuskom saobraćaju; 1% na poštanske pošiljke u unutrašnjem saobraćaju, izuzev na pošiljke novina i časopisa; 1% na prodanu ulaznicu za pozorište, kino, druge kulturne manifestacije i sportske priredbe za koje se naplaćuju ulaznice te 1% na prodani nosač slike i zvuka (CD, DVD i slično).

PROGRAM DJEČIJE NEDELJE 2020

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma