Studiraj na novom licenciranom studijskom programu fakulteta eMPIRICOM


Naš grad postao je bogatiji za još jednu visokoškolsku ustanovu. Naime, Odjeljenje Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli, sa sjedištem u Brčkom, koje u Tuzli uspješno djeluje od 2015. godine, preraslo je u fakultet koji je dobio sve neophodne licence od Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona za početak samostalnog rada.
Dobijanje licenci (i početne akreditacije) je ozvaničeno i promjenom samog imena ove visokoškolske ustanove, pa sada možemo reći da u Tuzli, eMPIRICA postaje eMPIRICOM.
Naravno dobre vrline koje krase ovu ustanovu su u proteklom periodu još unaprijeđene, tako da i nema neke velike razlike u studiranju na eMPIRICOM-u ili srodnim fakultetima u zemljama EU.

studijsmjerovi


Na novom fakultetu pod punim nazivom Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli kreiran je savremen i inovativan studijski program u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, usmjeren ka sticanju praktičnog i primjenjivog znanja koje privreda i industrija danas traže i koji će vam omogućiti visoku prepoznatljivost i zapošljivost unutar struke. I do sada je više od 90% studenata eMPIRICA-e dobijalo posao unutar tri mjeseca po sticanju diplome.
U okviru LICENCIRANOG studijskog programa Računarstvo i informatika imate mogućnost da se specijalizujete u određenoj oblasti izborom jednog od četiri smjera:

  • Softversko inženjerstvo,
  • Inženjerska informatika,
  • Multimedijsko računarstvo,
  • Poslovna informatika.

Trajanje studija je 6 semestara (3 godine) za obim studija 180 ECTS kredita, odnosno 8 semestara (4 godine) za obim studija 240 ECTS kredita, pri čemu studenti mogu birati između redovnog i studija na daljinu.

Nakon završetka studija stičete diplomu o završenom prvom ciklusu studija za akademsku titulu i stručno zvanje:
BACHELOR-INŽENJER RAČUNARSTVA I INFORMATIKE (sa naznakom smjera i broja ECTS).
Trenutno je u toku upis na prvu godinu studija, a omogućen je i upis radi nastavka studija i prelazak sa drugih visokoškolskih ustanova na više godine studija.
Više informacija o samom načinu upisa, potrebnoj dokumentaciji ali i samom fakultetu eMPIRICOM možete pronaći na www.empirica.ba, ili se informisati putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., te telefonom na 035 312 350. 

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma