F1: Objavljene promjene u kalendaru za Sezonu 2020

- Vodstvo Formule 1 se nada da će uspjeti održati najmanje 16 utrka -

F1

Čelnici Formule 1 odustali su od održavanja utrka Svjetskog prvenstva ove godine u Sjedinjenim Američkim Državama, Brazilu i Meksiku, državama koje su među najteže pogođenima pandemijom koju je uzrokovao koronavirus, objavio je britanski BBC.

S obzirom na sadašnju situaciju vezanu za širenje koronavirusa, vodstvo F1 smatra kako bi bilo neodgovorno organizirati Veliku nagradu SAD-a, Brazila i Meksika. Umjesto njih, u planu su utrke na europskom tlu, na stazi u talijanskoj Imoli, na njemačkom Nuerburgringu i na stazi Portimao u Portugalu.

U sadašnjem kalendaru ostalo je ukupno deset utrka, od kojih su tri već završene. Velika nagrada SAD-a u Austinu trebala se održati 23. listopada, tjedan dana poslije na rasporedu je trebala biti Velika nagrada Meksika u Mexico Cityju, a Velika nagrada Brazila je bila predviđena za 13. studenoga.

Kako je otpala i mogućnost održavanja Velike nagrade Kanade, osim u Europi, vozači Formule 1 bi se za bodove trebali boriti još samo na azijskom tlu.

Gotovo je izvjesno da će se završne utrke ove sezone voziti u studenome i prosincu u Bahreinu i Abu Dhabiju, kao i da će se ove godine voziti Velika nagrada Vijetnama ulicama Hanoija, a postoji mogućnost povratka Formule 1 u Maleziju na stazu Sepang.

Nuerburgring bi kao zamjenski domaćin trebao ugostiti Veliku nagradu Njemačke 11. listopada, uz nadu da će vremenski uvjeti biti povoljni, s obzirom na to da bi tamo u to vrijeme već moglo i sniježiti. Posljednji put su bolidi Formule 1 ovom stazom jurili 2013.

Algarve i staza Portimao bi kao domaćini Formuli 1 trebali debitirati 25. listopada. Portugal od 1996. nije bio domaćin utrkama Formule 1, a tada je Velika nagrada Portugala vožena u Estorilu.

U Imoli bi visokooktanski cirkus trebao gostovati 1. studenoga, prvi put nakon 2006. kad je održana posljednja Velika nagrada San Marina. Staza je ponajviše upamžena po pogibiji Ayrtona Senne 1994. samo dan nakon što je nja njoj život izgubio i Roland Ratzenberger.

Vodstvo Formule 1 se nada da će uspjeti održati najmanje 16 utrka u ovoj sezoni koja je prema originalnom kalendaru trebala biti rekordna sa 22 natjecanja.


Sezona 2020. godine:

  • 5.7. - VN Austrije - Spielberg - (Red Bull Ring) - Valteri Bottas (Mercedes)
  • 10.7. - VN Štajerske - Spielberg - (Red Bull Ring) - Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 19.7. - VN Mađarske, Budimpešta - (Hungaroring) - Lewis Hamilton (Mercedes)

2.8. - VN Velike Britanije, Silverstone - (Silverstone Circuit)
30.8. - VN Belgije, Spa-Francorchamps - (Circuit de Spa-Francorchamps)
6.9. - VN Italije, Monza - (Autodromo Nazionale Monza)
20.9. - VN Singapura, Singapur (Marina Bay Street Circuit)
27.9. VN Rusije, Soči (Sochi Autodrom)
11.10. - VN Japana, Suzuka (Suzuka International Racing Course)
30.10. - VN Meksika, Mexico City (Autodromo Hermanos Rodriguez)- OTKAZANO
25.11. - VN SAD-a, Austin (Circuit of the Americas) - OTKAZANO
15.11. - VN Brazila, Interlagos (Autodromo Jose Carlos Pace)- OTKAZANO
29.11. - VN Abu Dhabija, Yas Marina (Yas Marina Circuit)

  • Ostali sportovi

    • F1: Za vikend VN Kine

      F1: Za vikend VN KineOvog vikend Formula 1 donosi utrku za Veliku nagradu Kine. Gledaćemo ukupno 56 krugova, ukupne dužine utrke nešto više od 305 kilometara. Vozi se u Šangaju na stazi zvaničnog naziva Shanghai...

    • F1: Stoll najbrži na jedinom treningu u Kini

      F1: Stoll najbrži na jedinom treningu u Kini  Velika nagrada Kine vratila se u Svjetsko prvenstvo Formule 1. Ovoga vikenda na stazi u Šangaju gledat ćemo sprint program, tako da je vozačima bio na raspolaganju samo jedan slobodni trening, prije nego...

    • F1: Dvostruko slavlje Red Bulla u Japanu

      F1: Dvostruko slavlje Red Bulla u JapanuNizozemac Max Verstappen pobijedio je na Velikoj nagradi Japana koja je održana na kultnoj stazi Suzuka. Trostruki svjetski prvak ostvario je 57 pobjedu u karijeri ispred momčadskog kolege Sergija...

    • F1: Verstappen starta prvi u Japanu

      F1: Verstappen starta prvi u JapanuIza nas su četvrte kvalifikacije sezone u Japanu koji je iz uobičajenog jesenjeg termina prebačen u rano proljeće. Iz blage naoblake je kao najbrži u kvalifikacijama izašao, očekivano, Max...

    • F1: Red Bull ponovo najbrži na treningu

      F1: Red Bull ponovo najbrži na treningu  Završen je posljednji slobodni trening na Velikoj nagradi Japana. S obzirom na to da se na drugom treningu praktično nije vozilo, ovaj treći trening timovima i vozačima bio je od velike važnosti. Što...

    • F1: VN Japana u Suzuki

      F1: VN Japana u Suzuki- Verstappenu prvi slobodni trening - Drugi trening sa malo akcije zbog kiše - Ovog vikenda vozi se VN Japana u Suzuki na stazi Suzuka International Racing Course. Staza je duga nešto više od 307...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma