Danas se nastavlja njemačka Bundesliga

Oči sportskog svijeta uperene su prema Njemačkoj i nogometnoj Bundesligi, koja će ovog vikenda postati prva "velika liga" koja će nastaviti s takmičenjem nakon pojave korona virusa.

Nakon dvomjesečne pauze Nijemci nastavljaju s utakmicama u dva najviša nogometna ranga, prenosi Hina, pozivajući se na Reuters.

Klubovi su prošli sedmodnevnu izolaciju nakon testiranja na novi korona virus i spremni su za nastavak prvenstva.

"Bundesliga uspijeva postati prva velika svjetska liga koja se ponovo pokrenula", rekao je izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge za časopis SportBild.

"Budući da će Bundesliga biti jedina liga na TV-u, očekujem da će nas pratiti približno milijarda ljudi."

bundesliga

Liga očajnički želi završiti sezonu do 30. juna iz ugovornih razloga i svjesna je rizika od nove suspenzije ako među igračima bude pozitivnih slučajeva virusa.

Strogi zdravstveni propisi znače da će se sve utakmice igrati na praznim stadionima, s otprilike 300 službenika na stadionima i oko njih.
Bez pljuvanja i slavlja u grupama

Igračima je rečeno da ne pljuju, ne slave u grupama i ne dodiruju ruke saigrača, dok će neki klubovi koristiti muzičke podloge i "kartonske navijače" kako bi poboljšali atmosferu na utakmicama.

Ekipe neće izlaziti na teren istovremeno ni u pratnji djece, neće biti ni uobičajenog rukovanja prije utakmice, a izostat će i timsko fotografiranje.

Svi koji će sjediti na klupi morat će nositi maske, a između svake osobe morat će biti jedno prazno mjesto.

"Treneru će biti dopušteno uklanjanje maske kad daje upute, ali u tom slučaju mora biti udaljen najmanje metar i po od drugih ljudi", piše SportBild.

Bayern nastavak prvenstva dočekuje na vrhu tabele s 55 bodova, četiri više od Borussije Dortmund, dok RB Leipzig na trećem mjestu ima 50 bodova.

U borbi za visok plasman i Ligu prvaka jesu i Borussia Moenchengladbach, koja je četvrta sa 49 bodova, i Bayer Leverkusen na petom mjestu, sa 47 bodova.

Na drugom kraju tabele najveći su kandidati za ispadanje Paderborn (16 bodova) i Werder (18 bodova), dok je Fortuna s 22 boda na 16. mjestu, koje vodi u razigravanje za ostanak u elitnom društvu.

Raspored 26. kola:
16.5. - 15,3o

  • Augsburg - Wolfsburg
  • Bor. Dortmund - Schalke
  • F. Dusseldorf - Paderborn
  • Hoffenheim - Hertha
  • RB Leipzig - Freiburg

16.5. - 18,3o

  • E. Frankfurt - B. Monchengladbach

17.05. - 15,3o

  • FC Koln - Mainz

17.5. - 18,oo

  • Union Berlin - Bayern

18.5. - 20,3o
W. Bremen -  B. Leverkusen

  • Fudbal

    • LP: Borussia Dortmund i PSG prvi polufinalisti

      LP: Borussia Dortmund i PSG prvi polufinalisti- Večeras dva uzvratna meča četvrtfinala - Sinoć su Borussia Dortmund i PSG postali prvi polufinalisti evropske fudbalske Lige prvaka. Za te poduhvate bilo je potrebno ukupno 11 pogodaka. U...

    • LP: Uzvrati četvrtfinala

      LP: Uzvrati četvrtfinala- Večeras Barcelona - PSG, Borussia Dortmund - Atletico Madrid - Večeras su na programu prve uzvratne utakmice četvrtfinalne faze evropske fudbalske Lige prvaka. Na programu su mečevi Barcelona - PSG,...

    • LP: Pobjede Barcelone i Atletico Madrida

      LP: Pobjede Barcelone i Atletico MadridaSinoć su odigrana i preostala dva prva četvrtfinalna susreta UEFA-ine Lige prvaka u kojima su vrijedne trijumfe upisali Barcelona i Atletico Madrid. Blaugrana je u goste otišla neugodnoj ekipi Paris...

    • LP: Deset golova u Madridu u Londonu

      LP: Deset golova u Madridu u Londonu- Večeras još dvije četvrtfinalne utakmice - Sinoć je na dvije utakmice četvrtfinala evropske fudbalske Lige prvaka palo deset golova. Golijadu samo gledali u Madridu gdje su Real i M. City igrali...

    • LP: Večeras prve utakmice četvrtfinala

      LP: Večeras prve utakmice četvrtfinala  Utakmicama u kojima se sastaju Arsenal i Bayern u Londonu te Real i Manchester City u Madridu otvara se faza četvrtfinala evropske fudbalske Lige prvaka. Oba susreta igraju se s početkom u 21 sat, a...

    • Večeras BiH - Ukrajina

      Večeras BiH - Ukrajina- Zenica, Bilino polje, 20,45 - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će u Zenici na Bilinom polju od 20 sati i 45 minuta, dočekati Ukrajinu u polufinalu baraža za odlazak na Evropsko...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma