U četvrtak, 22.8.2019. godine, u atriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, svečano je otvorio “Otvorenu učionicu na Filozofskom fakultetu”. Uz finansijsku podršku Grada Tuzle, a u okviru projekta “Otvorena učionica na Filozofskom fakultetu”, opremanje su u partnerskim odnosima realizovali Filozofski fakultet i Ekološki savez Eko-Zeleni” Tuzlanskog kantona.

Graduc


“Uvijek ćemo dati podršku za ovako pametne, dobre i korisne projekte. I ja bih rekao da je ovo prvi korak, a “put od sedam hiljada koraka počinje prvim korakom”. I evo, neka ovo bude prvi korak u uređenju Atrijuma i da nastavimo dalje”, kazao je gradonačelnik Imamović i svečano otvorio “Otvorenu učionicu na Filozofskom fakultetu”.
Javnim pozivom za dodjelu finansijskih sredstava iz Budžeta Grada Tuzle za podršku projekata neprofitnih organizacija, koji je  objavljen 29. Aprila, a zatvoren 20. maja 2019. godine, dodijeljena su sredstva Ekološkom savezu „Eko-zeleni“ Tuzlanskog kantona za projekat„Otvorena učionica na Filozofskom fakultetu“ u iznosu od 3.770,00 KM. Projekat „Otvorena učionica na Filozofskom fakultetu“ podrazumjeva uređenje atrija Filozofskog fakulteta u Tuzli, odnosno  preuređenje atrija u Otvorenu učionicu, što je tek početna platforma za realizaciju edukativnih, naučno-popularnih i promotivnih aktivnosti za studente/studentice Filozofskog fakulteta kao i šire građanstvo. Inovativnost projekta ne leži samo u činjenici da na prostoru grada Tuzle ne postoji sličan prostor nego i u tome što akademski kadar Filozofskog fakulteta, Otvorenom učionicom dobija mogućnost da dodatno obogaćuje svoj nastavni, pedagoški rad ali i društveno odgovorni rad. Projekat se realizuje Ekološki savez “Eko zeleni” TK, u partnerskim odnosima sa Filozofskim fakultetom. Uloga Ekološkog saveza „Eko zeleni“ TK, podrazumijeva nabavku velikih posuda za sadnju ukrasnog drveća, sadnica ukrasnog drveća, zemlju za sadnju, postupak sadnje drveća, nabavku klupa za sjedenje, dok uloga Filozofskog fakulteta podrazumijeva organizaciju dodatnih promotivnih, etičkih i ekoloških osviještenih aktivnosti u Otvorenoj učionici.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma