SOS Dječija sela BiH: Obavijest za donatore

- SOS Dječija sela BiH primat će kurbansko meso prvog dana Bajrama -

soskurban


SOS Dječija sela BiH obavještavaju sve cijenjene donatore da će, usljed situacije izazvane pandemijom koronavirusa, donacije kurbanskog mesa primati samo prvog dana Kurban Bajrama, u petak, 31.7. u SOS Dječijim selima Gračanica i Sarajevo. Neophodno je da meso bude prethodno pregledano od strane ovlaštenih veterinarskih organizacija, uz posjedovanje potvrda, odnosno pečata o zdravstvenoj ispravnosti.
“Želimo se zahvaliti od srca svim prijateljima SOS Dječijih sela BiH što i ove godine, kao i godinama iza nas, misle na djecu bez roditeljskog staranja i koji sa nama žele podijeliti radost Bajrama. Kao i uvijek, zdravlje djece nam je na prvom mjestu, stoga smo ove godine, u skladu sa preporukama, preduzeli sve higijenske mjere i ograničili donacije kurbanskog mesa na jedan dan. Kapaciteti skladištenja mesa su ograničeni, stoga pozivamo sve koji žele donirati, da nam se prije dolaska u selo jave telefonom i dogovore vrijeme dolaska.”, poručili su iz SOS Dječijih sela BiH.
Ukoliko želite donirati kurbansko meso na lokaciji Sarajevo ili Gračanica, možete kontaktirati Organizaciju na broj telefona 061 973 341 u Sarajevu, odnosno 060 334 31 68 u Gračanici.
Iz Organizacije napominju da je pored veterinarskog pečata o ispravnosti mesa, potrebno poštovati i sve higijenske mjere zaštite, te mole sve koji žele donirati da imaju zaštitnu opremu, masku i rukavice, prilikom dolaska u SOS Dječija sela.
SOS Dječija sela BiH brinu o 207 djece i mladih bez roditeljskog staranja, a direktnu pomoć kroz Program jačanja porodica pružaju i za 716 djece i 272 porodice. Rad Organizacije možete podržati tokom cijele godine kroz donacije u novcu, proizvodima i uslugama, a za više informacija posjetite www.sos-ds.ba.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma