Aktivnosti Općinskog načelnika

Četvrtak 15. 12 2011. godine

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, održao je 109. Sjednicu Kolegija Općinskog načelnika. Na sjednici su razmatrane sljedeće tačke dnevnog reda:


1. NACRT ODLUKE O IZMJENI ODLUKE O KOMUNALNIM DJELATNOSTIMA

2. NACRT ODLUKE O IZDVAJANJU SREDSTAVA ZA RAD PARLAMENTARNIH GRUPA-KLUBOVA VIJECNIKA U OPCINSKOM VIJECU TUZLA                
3.
a) PRIJEDLOG IZMJENE PROGRAMA KORIŠTENJA SREDSTAVA ZA PODRŠKU PROJEKATA IZ OBLASTI PODUZETNIŠTVA ZA 2011. GODINU
b) PRIJEDLOG IZMJENE PROGRAMA KORIŠTENJA SREDSTAVA NA IME UCEŠCA OPCINE TUZLA U RAZVOJU PRIMARNE POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE ZA 2011. GODINU
4. PRIJEDLOG ODGOVORA NA VIJECNICKA PITANJA:
- Odgovor na vijecnicko pitanje vijecnika Rade Pejica, postavljeno na 36. sjednici Opcinskog vijeca Tuzla održanoj 29.11.2011. godine, pripremljeno od strane Službe za budžet i finansije pod brojem: 03-895/2011 od 02.12.2011. godine                       
- Odgovor na vijecnicko pitanje vijecnika Mensura Alica, postavljeno na 35. sjednici Opcinskog vijeca Tuzla održanoj 31.10.2011. godine, pripremljeno od strane Kabineta Opcinskog nacelnika pod brojem 02-1118-11-2011 od 28.11.2011. godine               
- Odgovor na vijecnicko pitanje vijecnika Edisa Bajica, postavljeno na 36. sjednici Opcinskog vijeca Tuzla održanoj 29.11.2011. godine, pripremljeno od strane Službe za inspekcijske poslove – Inspektorata komunalnih djelatnosti                                        
5. TEKUCA PITANJA:
a) Obavještenje Službe za prostorno uredenje i zaštitu okoline o razlozima prolongiranja roka pripreme materijala, predvidenih Programom rada Opcinskog vijeca Tuzla:
- Informacija o stanju kulturno-istorijskog i prirodnog naslijeda na podrucju opcine Tuzkla, sa prijedlogom mjera,
- Informacija o dosadašnjem radu Centra za pružanje usluga gradanima, sa posebnim akcentom na zahtjeve za legalizaciju bespravno izgradenih objekata
-  Informacija o aktivnostima Opcine Tuzla iz oblasti energetske efikasnosti

Kolegij Općinskog načelnika prihvatio je Nacrt Odluke o izmjeni Odluke o komunalnim djelatnostima, kojom je odgođen rok za početak naplate komunalne naknade za 01.01.2013. godine, do kada će se intenzivirati poslovi vezano za ustrojavanje evidencije komunalne naknade. Nacrt Odluke upućen je Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje.
Zbog prelaska na trezorski način poslovanja, razmatran je Nacrt Odluke o izmjeni Odluke o izdvajanju sredstava za rad parlamentarnih grupa-klubova vjećnika u Općinskom vijeću. Nacrt Odluke upućen je Općinskom vijeću na razmatranje i usvajanje.
Kolegij Općinskog načelnika upoznat je sa Izmjenama Programa korištenja sredstava na ime učešća Općine u razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje za 2011. godine. Praćenjem dosadašnje realizacije Programa, te sagledavanjem novonastale situacije, u skladu sa iskazanim potrebama poljoprivrednih proizvođača kao krajnjih korisnika, u cilju očuvanja postojećeg obima proizvodnje u određenim vrstama poljoprivrene proizvodnje, predložena je izmjena istog, tako da se u okviru raspoloživih sredstava za podršku primarne poljoprivredne proizvodnje u 2011. godni, vrši unutrašnja preraspodjela u okviru Programom utvrđenih aktivnosti.
Prihvaćene su i izmjene Programa korištenja sredstava za podršku projekata iz oblasti poduzetništva za 2011. godinu.
Pomoćnik načelnika za Službu za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica, Kemal Kurević, upoznao je načelnika i članove Kolegija da su TE Tuzla i „Centralno grijanje“ potpisali Sporazum o formiranjustručnog tima za izradu projektnog zadatka za izradu Studije dugoročnog snabdijevanja toplinskom energijom iz TE Tuzla, čime bi se obezbijedile pretpostavke za dugoročno snabdijevanje grada Tuzla toplinskom energijom. Načelnik je dao saglasnost i punu podršku nadležnoj službi da nastavi sa koordinacijom i praćenjem realizacije ovog zadatka.
Kolegij Općinskog načelnika upoznat je sa razlozima razlozima prolongiranja roka pripreme informacija iz oblasti prostornog uređenja i zaštite okoline, predvidenih Programom rada Opcinskog vijeća Tuzla. Informacije predviđene današnjim dnevnim redom, razmatraće se na jednoj od narednih sjednica Kolegija Općinskog načelnika.
Općinski načelnik, Jasmin Imamović, prisustvovao je Svečanoj akademiji u povodu obilježavanja 35. godišnjice Univerziteta u Tuzli. Rektor Univerziteta u Tuzli, dr. Enver Halilović uručio je načelniku Imamoviću Povelju za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju Univerziteta u Tuzli, te afirmaciju njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu.
Načelnik se sastao sa članovima Koordinacije boračkih udruženja sa područja općine Tuzla i pomoćnikom načelnika za Službu za boračko invalidsku zaštitu. Tema sastanka su bile aktivnosti na pripremi Budžeta Općine Tuzla za 2012. godinu, a razgovaralo se i o planiranim razvojnim projektima u općini Tuzla. Članovi koordinacije boračkih organizacija su iskazali podršku načelniku i njegovim saradnicima, kako za aktivnosti vezane za izradu Budžeta, tako i za projekte koji se planiraju realizirati u 2012. godini.
Kabinet Općinskog načelnika

 

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma