U OŠ“Mejdan“ obilježen Dan planete Zemlje

 

Današnjoj ekološkoj akciji formiranja školskog parka u Osnovnoj školi “Mejdan“ prisustvovao je iministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović. Riječ je o završnoj manifestaciji povodom obilježavanja Dana planete Zemlje koju je u saradnji sa JUOŠ“Mejdan“ organizovao Ekološki savez „Eko-zeleni“.

ekoparkmejdanskola


„Svjesni smo da su klimatske promjene i ekologija u fokusu svjetske javnosti“, kazao je ministar Omerović ovom prilikom. „Mi kao ministarstvo podržavamo ekološke projekte jer kroz socijalizaciju naši učenici trebaju na ovakvim projektima da steknu znanje, vještine i kompetencije i da postanu ekološki osviješteni građani koji će čuvati svoju životnu okolinu i koji će moći da prate moderne procese u smislu tranzicije ka zelenim energijama“, naglasio je ministar Omerović.
Današnja aktivnost, prema riječima predsjednika Ekološkog saveza TK Muhameda Omerovića, samo je jedna u nizu koju su proteklih dana realizovali. Za školski park OŠ „Mejdan“ obezbijedili su više od 100 sadnica smrče, crnog i bijelog bora i oni će, prema riječima predsjednika Omerovića, „biti mala fabrika kiseonika koja će popraviti kvalitet života u urbanoj sredini“.
Pokretanje projekta školskog parka u OŠ „Mejdan“ početak je ulaganja u ekološki aspekt obrazovanja, kazao je direktor škole Dževad Mehić prezentujući naredne korake u ovom procesu. Nakon sadnje crnogoričnog drveća u planu je školski voćnjak autohtonih sorti i ljetna učionica.

29.4.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma