Javni poziv Turističke zajednica grada Tuzla, do 14.5.

Turistička zajednica grada Tuzle je 22.4.2022. objavila Javni poziv za finansiranje/sufinansiranje projekata i manifestacija  koje doprinose obogaćivanju turističke ponude u gradu Tuzli.

Predmet Javnog poziva je dodjela sredstava Turističke zajednice grada Tuzle za finansiranje i sufinansiranje projekata i programa koji imaju za cilj podizanje kvalitete turističke ponude i promocije turističkih kapaciteta na području grada Tuzle“, u iznosu od 30.000,00 KM.

tztk

Pravo na dodjelu sredstava imaju:

    neprofitne organizacije koje prema rješenju o upisu u registar udruženja obavljaju djelatnost, koja je u skladu sa prioritetnim područjima ovog Javnog poziva, u okviru kojih će realizovati svoje aktivnosti,
    privredna društva (d.o.o.) koja su registrovana za obavljanje turističke i/ili djelatnosti organizacije manifestacija i događaja kulturno-zabavnog karaktera.

Prioriteti finansiranja/sufinansiranja moraju biti usmjereni ka postizanju ciljeva definiranim strateškim i razvojnim dokumentima Grada Tuzla te drugim strateškim dokumentima iz oblasti turizma, a prijavitelji na ovaj Javni poziv dostavljaju prijave iz sljedećih prioritetnih područja:

    1. Podsticanje razvoja turističke infrastrukture

1.1. Očuvanje i stvaranje prepoznatljivog i privlačnog turističkog ambijenta;

1.2. Obnova, uređenje i aktiviranje područja grada Tuzle koja su nedovoljno uključena u turistički promet.

  2.  Kultura i kulturno historijsko i prirodno naslijeđe

2.1. Promocija kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa;

2.2.Manifestacije od kulturnog, sportskog, privrednog i umjetničkog značaja koje doprinose obogaćivanju turističke ponude i privlačenju turista.

  3. Unapređenje cjelovite turističke ponude

3.1. Podizanje kvaliteta turističkih usluga;

3.2. Razvoj i unapređenje posebnih oblika turizma;

3.3. Stvaranje novih inovativnih turističkih proizvoda.

Minimalan iznos sredstava koja se mogu dodijeliti po jednoj prijavi u okviru prioritetnih područja iz člana II. ovog Javnog poziva je 1.000,00 KM, a maksimalan 4.000,00 KM.

Aktivnosti odabranih prijavitelja po ovom Javnom pozivu moraju se realizovati u periodu od 01.06.2022. godine do 30.09.2022. godine.

Prijave na Javni poziv se podnose na propisanom Prijavnom obrascu, koji je objavljen na zvaničnoj internet stranici TZ grada Tuzle (https://tztz.ba/ba/javni-pozivi/).

Prijave na ovaj Javni poziv sa pratećom dokumentacijom prijavitelji dostavljaju u zatvorenoj koverti preporučenom poštom ili predaju lično u Turistički ured TZ grada Tuzle, na adresi:

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA TUZLE
TURISTIČKI URED
Ulica Soni trg broj 8
75 000 Tuzla

Javni poziv je otvoren 14 radnih dana od dana objavljivanja, a krajnji rok za predaju prijava je 16.00 sati u petak, 13.05.2022.

Sve dodatne informacije o načinu i postupku učešća u Javnom pozivu mogu se dobiti u Turističkom uredu Turističke zajednice grada Tuzle, putem telefona: +387 35 257 499 te slanjem pitanja na e-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma