Rukometaši BiH danas protiv Španije


- Posljednji meč na Evropskom prvenstvu -

EP2022rukomet


Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati treći susret grupne faze Evropskog prvenstva protiv selekije Španije, čime će okončati nastup na smotri najboljih evropskih selekcija.

Nakon ubjedljivih poraza od Švedske i Češke, izabranici Ivice Obrvana ostali su bez šansi za prolazak u naredni krug, te je teško vjerovati da možemo iznenaditi aktuelne evropske šampione Špance.

Iako su postojale matematičke šanse za prolaz i one su nestale nakon pobjede Španije nad Švedskom rezultatom 32:28.

Planove kvare i brojni izostanci, te je jasno nam protiv Španaca treba pravo sportsko čudo za pozitivan rezultat.

"Plan je da se konsolidujemo i odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku. Na desnoj strani napada nemamo ljevaka, nemamo ni krila desnog ni bekove. Nešto slično kao protiv Češke. Pohvalio bih još jednom pristup momaka u odbrani prije svega. Dobro smo parirali Češkoj koja je igrala na domaćem terenu pred dvije-tri hiljade svojih navijača u bučnoj atmosferi, jer ipak je to njima ovdje blizu", kazao je Obrvan, koji ponovo neće moći računati na Dejana Malinovića.

Podsjetimo, Evropsko prvenstvo se održava od 13. do 30. januara 2022. godine u Mađarskoj i Slovačkoj, a na njemu igraju 24 ekipe.

Timovi su podijeljeni u šest grupa sa po četiri tima, a po dvije najbolje reprezentacije će proći u drugi krug, u kojemu se spajaju grupe A, B i C, odnosno D, E i F.

Duel BiH i Španije igra se u Ondrej Napela Areni u Bratislavi danas s početkom u 18 sati. Direktan prijenos je u programu Arene Sport.
17.1.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma