"Cydonia" stanje na putevima a 16. januara


- BIHAMK: Stanje na cestama 16.1.2022. u 7 : 45 sati -

CydoniaBaner

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća po vlažnom i mjestimično klizavom kolovozu. Posebno skrećemo pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Sanski Most, autoput Zenica-Tarčin, kao i puteve na širem području: Sarajeva, Žepča, Maglaja, Kiseljaka, Viteza, Gračanice i Kalesije. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

bihamk

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma