LP: Izvučeni parovi osmine finala

 

U Nyonu su izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka, ali veliki propust se desio u organizaciji UEFA-e, zbog čega je žrijeb morao biti ponovljen i izazvao je mnoštvo kontroverzi.
Sve je počelo tako što je izvučen par Villarreal - Manchester United u prvobitbom žrijebu od 12 sati. Kako su ova dva kluba igrala u Ligi prvaka, tako nije bilo moguće da se spoje u osmini finala. Začuđeni organizatori ostali su u šoku kada se to desilo, no to je bio samo uvod u još veći problem.
Villarreal je nakon toga izvukao Manchester City, tim protiv kojeg može igrati.

Nastavio se žrijeb, a svog rivala je trebao dobiti Atletico Madrid. Međutim, kuglica Manchester Uniteda nije bila u "bubnju" jer je nisu vratili nakon što je pogrešno spojena s Villarrealom.

LigaPrvaka21 22

Provobitno izvučeni parovi osmine finala:

Inter - Ajax
Benfica - Real Madrid
Villarreal - Manchester City
Atletico Madrid - Bayern
Salzburg - Liverpool
Sporting - Juventus
Chelsea - Lille
PSG - Manchester United

Nedugo nakon što su klubovi zatražili dopis UEFA je odlučila poništiti žrijeb zbog prvorazrednog skandala i on je ponovljen od 15 sati.

Parovi osmine finala su:

  • Salzburg - Bayern
  • Sporting - Manchester City
  • Benfica - Ajax
  • Chelsea - Lille
  • Atletico Madrid - Manchester United
  • Villarreal - Juventus
  • Inter - Liverpool
  • PSG - Real Madrid

Jasno je da je najveći "gubitnik" ponovljenog žrijeba Real Madrid, koji je prvobitno trebao igrati s Benficom, ali umjesto toga sastat će se s moćnim PSG-om. Pri tome, Kraljevi su u prvobitnom žrijebu regularno izvučeni, kao prvi par, dok se izvlačenje nije zakomplikovalo.

Real je čak i tražio da se njihov žrijeb ne ponavlja, ali UEFA nije udovoljila njihovom zahtjevu.

Oštećen je i Inter, koji je trebao odmjeriti snage s Ajaxom, ali je ponovljenim žrijebom odlučeno da se sastane s Liverpoolom, koji je također u prvom žrijebu imao lakši zadatak protiv Salzburga.

Juventus tek donekle može biti zadovoljan jer će igrati s Villarrelom, dok je ponovljeni žrijeb najviše koristio Bayernu, koji će umjesto Atletico Madrida snage odmjeriti protiv Salzburga.

Prvi mečevi su na programu 15., 16., 22. i 23. februara, a uzvrati su 8., 9., 15. i 16. marta. U ovim utakmicama ne vrijedi pravilo postignutog gola u gostima.

13.12.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma