Kurs za njegovatelje, prijave do 15.11.

 

Crveni križ Tuzlanskog kantona kao organizator obrazovanja odraslih, poziva zainteresovane polaznike da se prijave na Kurs za njegovatelje.

kursnjegovatelji

Program obuke za njegovatelje/njegovateljice radi se po modelu Švicarskog Crvenog križa, a Nastavni plan i program po kojem se izvodi obuka  spada u domenu neformalnog obrazovanja odobren od Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona.

Kurs traje pet mjeseci, a polaznici tokom obuke kroz 240 časova teorije i vježbi  te 260 časova praktične nastave, stiču znanja i vještine za obavljanje poslova i radnih zadataka njegovatelja, čime po završetku obuke ukoliko uspješno polože završni ispit i dobiju certifikat, povećavaju svoje šanse na tržištu rada.

U Program osposobljavanja za obavljanje poslova njegovatelja starijih i nemoćnih lica može se upisati osoba koja ima završenu osnovnu školu, 18 godina starosti i ljekarsko uvjerenje da je zdravstveno sposobna za obavljanje poslova  njegovatelja.

Poziv ostaje otvoren do 15. novembra 2021. godine uz napomenu da će se kurs odvijati strogo poštujući  epidemiološku situaciju i  sve preporuke Kriznog štaba TK .

Prijava  polaznika se može obaviti putem telefona: 035/318-630 i e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Crveni križ Tuzlanskog kantona

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma