„Program EU za mlade državne službenike u BiH“


- Premijer Hodžić učestvovao na konferenciji Programa EU za mlade državne službenike u BiH -

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić učestvovao je kao panelista u diskusiji o temi “Povećanje funkcionalnosti, efikasnosti i efektivnosti mehanizma koordinacije o pitanjima koja se odnose na EU na svim nivoima vlasti u BiH” na završnoj konferenciji projekta „Program EU za mlade državne službenike u BiH“ u Sarajevu.

BritishCouncil

Cilj projekta je kroz edukaciju mladih državnih službenika jačati javni sektor u Bosni i Hercegovini, koji treba da bude alat na usluzi građana ali i mjesto adekvatnog razvoja i rada samih uposlenika, rečeno je ovom prilikom.
U okviru Programa, koji je je finansiran od strane Evropske unije a implementira ga British Council u BiH, odabranih 25 učesnica i učesnika prošli su osmosedmičnu obuku u saradnji sa partnerskom institucijom College of Europe iz Belgije. Među 25 odabranih učesnika bio je i Miralem Smajić, pomoćnik ministra zdravlja Tuzlanskog kantona.
Osiguravanje ljudskih i materijalnih resursa za efikasnije ispunjenje obaveza u sistemu koordinacije procesa Evropskih integracija, smanjenje stepena korupcije u javnom sektoru, te korištenje digitalnih alata u svrhu ubrzavanja procesa javne uprave oblasti su koje su bile prezentovane tokom prvog ciklusa edukacije.
Kao član delegacije Tuzlanskog kantona završnoj konferenciji prisustvovao je i kantonalni koordinator za evropske integracije Senad Ovčina, kome je, zajedno sa  ostalim koordinatorima  za  evropske integracije, dodijeljena oprema  za  rad  na  daljinu.

29.9.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma