F1: Valtteri Bottas u Alfa Romeu od sljedeće godine!

 

Nakon nekoliko mjeseci nagađanja, iz Alfa Romea su potvrdili da će im se od sljedeće godine pridružiti trenutno Mercedesov vozač Valtteri Bottas. Radi se doduše o višegodišnjem ugovoru.

    “Otvara se novo poglavlje u mojoj karijeri. Uzbuđen sam što ću se pridružiti Alfa Romeo Racing ORLEN momčadi od 2022. godine, što će biti novi izazov s kultnim proizvođačem”, rekao je Bottas.

F1Valteri Bottas

    “Ponosan sam na ono što sam postigao u Brackleyu i potpuno sam usredotočen na završetak posla dok se borimo za još jedno svjetsko prvenstvo, ali se također veselim novim izazovima koji me očekuju sljedeće godine”, osvrnuo se Valtteri na svoju trenutnu momčad.

Šef momčadi Alfa Romeo, Frederic Vasseur je dodao:

    “Zadovoljstvo je poželjeti dobrodošlicu Valtteriju u tim i radujemo se našem zajedničkom putovanju. S njim u Hinwil dovodimo snažnog timskog igrača s velikim iskustvom.”

    “Višegodišnji ugovor koji ga dovodi k nama, daje Valtteriju i momčadi stabilnost koja nam je potrebna za izgradnju našeg projekta u ključnom trenutku za Formulu 1. Uzbuđeni smo zbog onoga što nam budućnost sprema.”

Vijest dolazi nakon što je Kimi Räikkönen najavio da će napustiti Alfa Romeo i otići u mirovinu na kraju sezone. Talijanski tim još se nije odlučio tko će biti partner Bottasu 2022. godine, a moramo i uskoro saznati tko će zamijeniti Bottasa u Mercedesu.

10.9.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma