Prijem za Emu Lovrić juniorsku državnu prvakinju u stonom tenisu


Zlatan Muratović, ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličio je jučer prijem za Emu Lovrić, junorsku državnu prvakinju u stonom tenisu, inače članicu Stonoteniskog kluba „Kreka“ Tuzla, te Marija Lovrića, člana Upravnog odbora Kluba. Juniorsko državno prvenstvo u stonom tenisu se održalo proteklog vikenda u Ilijašu, a postignutim rezultatom Lovrić je stekla pravo nastupa na Balkanskom prventvu koje će biti održano od 22. do 27. juna u Bugarskoj.

stonotenisaci


Ministar Muratović čestitao je stonotenisačici Lovrić na velikom uspjehu, kao i dostojnom predstavljanju Tuzlanskog kantona, te je istaknuo da: „Ministarstvo konstantno ulaže napore da adekvatno vrednuje pojedince i sportske klubove koji ostvaruju vrhunske  rezultate, a sve u cilju sistemskog pristupa uređenju sporta. Posebno raduje činjenica da vaš klub već dugi niz godina u kontinuitetu postiže dobre rezultate na nivou države, kao i u međunarodnim okvirima. “
Lovrić je navela da njeni rezultati nisu slučajni nego su posljedica istrajnog rada i fokusa na ostvarenje sportskih ciljeva te je rekla: „Treniram dva puta dnevno i od dvanaeste godine sam članica reprezentacije u svojoj uzrasnoj kategoriji. Posebno me raduje što sam ostvarila pravo da nastupam za reprezentaciju i u starijim selekcijama jer je to dokaz kontinuiranog kvaliteta.“
Mario Lovrić je istaknuo da Stonoteniski kluba „Kreka“ Tuzla uprkos hroničnom nedostatku sredstava pažljivo i posvećeno radi sa mlađim selekcijama i ostvaruje dobre rezultate, stoga rezultati u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji nisu iznenađenje.
Cilj Kluba je da u budućnosti organizuje kvalitetan međunarodni turnir, kako bi se ispunili uslovi za domaćinstvo Balkanskog prvenstva.  Tuzlansku stonotenisačicu na ljeto, pored Balkanskog prvenstva, očekuje i državno seniorsko prvenstvo, na kojem joj je cilj osvajanje medalje, kao i Evropsko juniorsko prvenstvo.

17.6.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma