Sufinansiranje projekata manifestacija kulture i izdavačke djelatnosti


Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona poziva sva zainteresovana pravna lica registrovana za obavljanje kulturnih djelatnosti sa sjedištem na području TK da podnesu zahtjeve za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata manifestacija kulture. Ministarstvo također poziva i zainteresovana pravna i fizička fizička lica da podnesu zahtjeve za dodjelu sredstava za sufinansiranje programa/projekata izdavačke djelatnosti.

VLADA TK LOGO3


Za ovu oblast kulture  Vlada Tuzlanskog kantona obezbijedila je ukupno 135.000,00 KM od čega je za sufinansiranje programa/projekata manifestacija kulture  iznos od 115.000,00 KM i 20.000,00 KM za programe/projkte izdavačke djelatnosti.
Prema uslovima, kriterijima i postupcima koje je utvrdila Vlada Tuzlanskog kantona svaki podnosilac zahtjeva za manifestacije kulture može predložiti samo jedan program/projekat i ostvariti pravo na sredstva u maksimalnom iznosu do 7.000,00 KM dok je u oblasti izdavačke djelatnosti maksimalni iznos po pojedinačnom programu/projektu do 2.000,00 KM.
Vlada Tuzlanskog kantona nakon višegodišnje pauze, ponovo od prošle godine sufinansira projekte izdavačke djelatnosti u oblasti kulture, a od ove godine je novina da pravo podnošenja zahtjeva imaju i fizička lica, uz uslov da su autori programa/projekta izdavačke djelatnosti za koji podnose zahtjev, te da su izdavač ili autor sa područja Tuzlanskog kantona. Sve potrebne obrasce kao i detalje zainteresovani korisnici mogu pronaći na web stranici Vlade TK ili  Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.
Popunjeni obrazac sa propratnom dokumentacijom predaje se putem pošte ili na pisarnicu Zajedničkih službi kantonalnih organa na adresu: Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Rudarska 65, 75 000 Tuzla.
Dodatne informacije možete dobiti putem brojeva telefona: 035/369-409 i 035/369-352 ili putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma