Vive žene: Zahvalnica gradonačelniku Imamoviću

- Udruženje građana Vive žene uručilo zahvalnicu Jasminu Imamoviću, gradonačelniku Tuzle -

GradVive


Udruženje građana Vive žene Tuzla, jučer je uručilo zahvalnicu gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću,  za dugogodišnji lični angažman i podršku udruženju, odnosno ženama  i djeci koji trpe nasilje u porodici. Gradonačelnik Imamović se zahvalio na uručenoj zahvalnici  i naglasio da je nasilje u porodici za svaku osudu, te da je veoma važno da postoji Sigurna kuća  kao utočiste majkama s djecom,  gdje se mogu skloniti od nasilnika.  Predsjednica Udruženja Vive žene, Jasna Zečević, je napomenula, da su uspješno završili nekoliko projekata, a da bi njihov dalji rad bio upitan, da  Gradska uprava i Gradsko vijeće nisu i ove godine u Budžetu izdvojili sredstva od 45.000 KM za podršku Sigurnoj kući Vive žene.


„Danas smo kao predstavnici udruženja građana Vive žene i Sigurne kuće Vive žene došle da uručimo zahvalnicu našem gradonačelniku Jasminu Imamoviću i Gradu Tuzli, ali zahvalnicu nismo naslovili na „gradonačelnik“ nego na Jasmin Imamović lično, s obzirom da nas Grad Tuzla podržava već tri godine, ali računamo i prije toga, prije nego što smo ušli u budžet Grada Tuzle. Kad je bio načelnik on je nas podržavao na neki drugi način u materijalnim donacijama za Sigurnu kuću, tako da smo ovaj put neko svoje poštovanje prema osobi koju on predstavlja kao licu Jasmin Imamović željeli baš njemu da se zahvalimo na ličnom nivou u ime naših korisnica Sigurne kuće, jer da nema Gradske uprave i da nema Gradskog vijeća i gradonačelnika i da nemamo ova sredstva koja su izdvojili ove godine, a prošle godine povećali u toku pandemije, ona sad iznose 45.000 KM, mi zaista ne bi imali niti sigurnost niti stabilnost koju trebamo pružiti našim korisnicama i zbog toga izražavamo veoma duboko poštovanje za ovu podršku“, izjavila je Jasna Zečević, predsjednica Udruženja..


Zahvalivši se na zahvalnici, te, prije svega, na radu udruženja Vive žene i Sigurne kuće, gradonačelnik je istakao: „Trebamo imati socijalnu osjetljivost, trebamo imati empatiju i kao društvo i kao cijelo društvo ovog  grada boriti se protiv nasilja u porodici, prevenirati to nasilje. Nasilje u porodici je nesreća, ali je nama sreća da mi imamo Vive žene, organizaciju koju gospođa Jasna Zečević vodi, organizaciju dovedenu, kada je u pitanju nevladin sektor, do savršenstva. Sarađujemo sa mnogim nevladinim organizacijama i imamo tu sreću da Vive žene, Jasna Zečević i njen tim idu u preveniranje i borbu protiv nasilja u porodici i da oni imaju inicijativu. Oni su imali inicijativu za Sigurnu kuću, a mi smo tu inicijativu podržali i mi ćemo nastaviti davati takvu podršku jer moramo zaštititi žrtve nasilja u porodici, a nažalost nasilja u porodici ima.“

Grad Tuzla
4.6.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma