Održana 34. vanredna sjednica Vlade TK

 • 5.500.000,00 KM za projekte upravljanja poljoprivrednim zemljištem

Vlada je dala suglasnost na Program kojim se utvrđuje visina sredstava prikupljenih od naknada za promjenu namjene poljoprivrednog zemljišta u nepoljoprivredne svrhe, način raspodjele namjenskih sredstava i način realizacije ovog programa. Raspoloživa sredstva za realizaciju Programa u 2019. godini iznose 5.500.000,00 KM, od čega se 4.973.621,84 odnosi na neutrošena sredstva iz ranijeg perioda, a 526.378,16 KM je planirani prihod sredstva po ovom osnovu u 2019. godini. Programom planirana sredstva za 2019. godinu utrošit će se za realizaciju projekata uređenja i zaštite poljoprivrednog zemljišta, za realizaciju studije upotrebne vrijednosti zemljišta, za uspostavu monitoringa poljoprivrednog zemljišta na području Tuzlanskog kantona, uspostavu informacionog sistema za zemljšte – nabavka softvera i računarske opreme za primjenu karti upotrebne vrijednosti zemljišta, te za dovršetak realizacije projekata odobrenih prethodnim Programima.

 • 100.000,00 KM za stipendiranje učenika deficitarnih zanimanja

    Vlada je dala saglasnost na Odluku o utvrđivanju deficitarnih zanimanja na području Tuzlanskog kantona za školsku 2019/2020. godinu. Ovime su, prema Odluci Ministarstva i nauke, deficitarna zanimanja u našem kantonu bravar, metalostrugar, instalater centralnog grijanja, električar, zidar-fasader-izolater, armirač, tesar, keramičar, stolar i tapetar. Za stipendiranje učenika koji upišu neko od ovih zanimanja Vlada je ove godine predvidjela 100.000,00 KM, a učenici koji su upisali prvi razred srednjih škola u školskoj 2019/20. godini sa Liste deficitarnih zanimanja moći će aplicirati na Konkurs za dodjelu stipendija.

Vlada64TK

Ostale odluke

 

 •     Vlada je dala saglasnost na Odluku Kantonalnog štaba civilne zaštite o dodjeli 30.000,00 KM Općini Kalesija za provođenje hitnih interventnih mjera zaštite i spašavanja prouzrokovanih poplavama iz juna ove godine. Također, Vlada je prihvatila Prihvata tekst Zahtjeva Kantona, za traženje jednokratne novčane pomoći za hitne intervencije općini Kalesija, u toku trajanja prirodne nesreće iz juna 2019. godine, koji će se uputiti Vladi Federacije BiH i Federalnom štabu civilne zaštite.
 • Vlada je dala saglasnost na Odluku o načinu i uslovima raspodjele sredstava prikupljenih od naknade za zakup sportsko-privrednih lovišta. Programom će se vršiti finansiranje ili sufinansiranje projekata kojima se u skladu sa Zakonom o lovstvu unapređuje lovstvo na području Tuzlanskog kantona, u ukupnom iznosu 27.747,00 KM, a projekte kojima se unapređuje lovstvo na području Tuzlanskog kantona mogu kandidovati Udruženja građana lovačka društva koja imaju zaključen Ugovor o dodjeli u zakup sportsko-privrednih lovišta sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
 • Zbog ispravljanja uočene tehničke greške u tabelarnom dijelu,  Vlada je  dala saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2019. godine.
 • Vlada je donijela i Odluku kojom su utvrđen raspored sredstava sa potrošačke jedinice Organizacije i udruženja Tuzlanskog kantona, a u ukupnom iznosu od 66.000,00 KM. Ovim sredstvima podržani su Bošnjačka zajednica kulture „Preporod”, Hrvatsko kulturno društvo „Napredak”, Hrvatsko društvo „Hrvatski dom” Tuzla, Srpsko kulturno prosvjetno društvo „Prosvjeta”, Srpsko građansko vijeće - Pokret za ravnopravnost Tuzlanskog kantona, Savez udruga slijepih građana Tuzlanskog kantona, Unija civilnih žrtava rata Tuzlanskog kantona, Savez udruga građana penzionera/umirovljenika Tuzlanskog kantona i Crveni križ Tuzlanskog kantona.
 • Vlada je odobrila 30.000,00 KM Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla. U cilju podrške realizaciji projekta promocije i prezentacija zajedničkih postavki privrede Tuzlanskog kantona na sajmovima u zemlji i inozemstvu za 2019. godinu odobreno je 20.000,00 KM, a za kontinuiranu edukaciju za privredne subjekte s ciljem povećanja konkurentnosti privrede Tuzlanskog kantona 10.000,00 KM.
 • Vlada je, u cilju realizacije Programa kapitalnih izdataka za korisnike budžetskih sredstava, odobrila 1.500,00 KM Uredu Vlade Tuzlanskog kantona za nabavku neophodnog kancelarijskog namještaja.
 • Također, Vlada je odobrila 3000,00 KM „Udruženju za podršku i kreativni razvoj djece i mladih“ za refundaciju troškova organizacije manifestacije Međunarodna naučno – stručna konferencija „Unaprjeđenje kvaliteta života djece i mladih“. Navedena, deseta po redu, konferencija se održala u Istambulu od 21. do 23. juna, kojom prilikom je izloženo 128 naučnih i stručnih radova od preko 300 autora iz Bosne i Hercegovine i regije.
 • Vlada je odobrila i usmjeravanje donacije u Budžet Tuzlanskog kantona za 2019. godinu. U svrhu realizacije projekta „Opremanje kabineta informatike“ 3.000,00 KM je za JU OŠ „Hasan Kikić“ Gradačac dodijelilo Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo.
 • Vlada je dala saglasnost na izmjene Odluke o utvrđivanju uvjeta, kriterija i postupaka za raspodjelu namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice. Ovim izmjenama propisan je dodatni uslov da privredno društvo u privatnom vlasništvu minimalno 5 zaposlenih radnika kako bi ispunjavalo kriterije za prijavu na Javni konkurs za raspodjelu sredstava od ekoloških naknada.
 • Vlada je dala i saglasnosti za prijem uposlenika na JU Univerzitet u Tuzli i to na pozicije „Kurir“, „Laborant“, „Moler“, „Referent za studentska pitanja“, „Saradnik na pripremi dokumentacije za trezor“, „Stručni saradnik u Uredu za nastavu i studentska pitanja“, „Tehnički sekretar organizacione jedinice“ i „Viši stručni saradnik za radne odnose“. Također, saglasnost je data Općinskom sudu u Lukavcu za prijem državnog službenika u radni odnos na poziciju „Šef pisarnice - glavni upisničar“, Općinskom sudu u Srebreniku za prijem namještenika u radni odnos na poziciju „Viši referent za operativno - tehničke poslove (daktilograf)“ i Kantonalnom zavodu za pružanje pravne pomoći za prijem dva državna službenika i jednog namještenika u radni odnos na pozicijama „Pomoćnik direktora za krivični postupak“, „Pomoćnik direktora za pravnu pomoć maloljetnicima“ i „Viši referent (vozač - kurir)“. Vlada je dala i saglasnost Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona da putem sporazumnog preuzimanja popuni radno mjesto državnog službenika pomoćnika ministra za kulturu.
 • TK Novosti

  • Vlada Tuzlanskog kantona u Lukavcu

   Vlada Tuzlanskog kantona u LukavcuDelegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Tuzlanskog kantona Denijalom Tulumovićem jučer je u društvu načelnika Općine Edina Delića posjetila lokacije realizacije infrastrukturnih...

  • Održana 15. redovna sjednica Vlade TK

   Održana 15. redovna sjednica Vlade TK  Utvrđen nacrt Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020. godinu Vlada je danas utvrdila i Skupštini Tuzlanskog kantona uputila nacrte Budžeta Tuzlanskog kantona za 2020.godinu i Zakona o izvršenju Budžeta...

  • OSCE čestitao Vladi na rezultatima ostvarenim u prvih 100 dana rada

   OSCE čestitao Vladi na rezultatima ostvarenim u prvih 100 dana rada  U prvih 100 dana Vlada Tuzlanskog kantona Vlada Tuzlanskog kantona je ostvarila zapažene rezultate, ocjena je šefa ureda OSCE-a u Tuzli Damira Gnjidića, koji se danas sa svojim saradnicima susreo sa...

  • Apel za pomoć u liječenju Edina Turbića (21)

   Apel za pomoć u liječenju Edina Turbića (21)  Edin Turbić, rođen 8.11.1997. godine, do prije 30 dana, kao i svi njegovi vršnjaci igrao je fudbal za svoj voljeni klub iz Vučkovaca. Iznenada je osjetio bol u predjelu karlice, što ga je zakovalo...

  • Održana 8. vanredna sjednica Vlade TK

   Održana 8. vanredna sjednica Vlade TK  Podrška realizaciji projekata kao doprinos održivom povratku U cilju realizacije Programa o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava za podršku povratku prognanih osoba Vlada...

  • Vujović: Investitori iz Azerbejdžana zainteresirani za ulaganje u TK

   Vujović: Investitori iz Azerbejdžana zainteresirani za ulaganje u TKPredsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, i zamjenik predsjednika, Boris Krešić, danas su se, 31.10.2019. godine, u sjedištu Skupštine Tuzlanskog kantona, susreli sa savjetnikom za...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 cydonia2

solana1

adriatic

lovic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden nov 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1