Bijedić za "Avaz": Članstvo napušta SDP BiH jer su nezadovoljni Kongresom

- Dugogodišnji aktivisti više nisu članovi stranke -

sdpkongres2

 

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH, Saša Magazinović nije upoznat s informacijom koja se pojavila u medijima, da je ovu partiju napustilo više članova.

- Stvarno nisam upoznat s tim, iz medija sam upravo saznao tu informaciju – rekao je Magazinović za "Avaz".

U medijima se pojavila informacija da su SDP BiH, nakon Kongresa koji je održan u subotu, napustili dugogodišnji aktivisti Asja Gubeljić, Risto Mandrapa, Vesna Šunjić, Mladen Čavar, Adnan Beganović, Boris Livčić iz Viteza kao i 80 posto članstva ove općinske organizacije.

Za "Avaz" je potvrđeno da su stranku napustili Tomo Vidović i Senad Memić.

- Tačno je da je Tomo Vidović, bivši dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, napustio SDP BiH. Također moj zamjenik, dakle zamjenik predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Tuzlanskog kantona Senad Memić iz Gračanice podnio je ostavku na sve funkcije. Dobio sam napismeno njihove ostavke. Naveli su napuštaju SDP jer su nezadovoljni Kongresom – kazao je Enver Bijedić, predsjednik KO SDP TK.

Iako su mediji prenijeli da je dio tuzlanskog članstva bio nezadovoljan činjenicom da se na Kongresu pojavila delegacija PDA predvođena Mirsadom Kukićem, Magazinovć je pojasnio kako su sve stranke bile pozvane, te da nema potrebe isticati pojedince.  

- Poziv da u svojstvu gostiju prisustvuju Kongresu SDP-a BiH upućen je svim parlamentarnim strankama. Odazvali su se, pored ostalih, Predrag Kojović iz Naše stranke, Edita Đapo iz SBB-a, Senad Šepić iz Nezavisnog bloka, Kukić također – potvrdio je Magazinović.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma