Investicijski projekti Vlade TK u Gračanici


Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, na čelu sa premijerom Jakubom Suljkanovićem, posjetila je jučer Općinu Gračanica. Ovom prilikom u Općoj bolnici u Gračanici je svečano pušten u rad Kabinet za radiološku dijagnostiku koji je opremljen novim CT i RTG aparatima. Nabavku ove dijagnostičke opreme sa 100.000 KM pomogli su Vlada i Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona.
„Veliki broj pacijenata iz Gračanice i susjednih općina koji gravitiraju ovoj bolnici od danas imaju na usluzi suvremeni kabinet i opremu koja će sigurno imati značajan utjecaj na smanjenje listi čekanja za dijagnostičke pretrage“, rekao je premijer Suljkanović i dodao da je ovom investicijom i nabavkom cjelokupan nivo zdravstvene usluge u našem kantonu podignut za još jednu stepenicu više.
Ovim je potvrđeno opredjeljenje Vlade Tuzlanskog kantona da vrši konstantna ulaganja u naš zdravstveni sektor, koji je i inače proglašen najkvalitetnijim zdravstvenim sistemom u BiH.
U okviru Opće bolnice u Gračanici istovremeno se realizira i projekat energijske efikasnosti kojeg finansira Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice.

BolnicaGracanica


„Drago nam je vidjeti da je i ovaj projekat u završnoj fazi, te da ova zdravstvena ustanova polako dobiva svoje novo ruho. Realizacijom ovog projekta kvalitet usluge, ali i uslova za rad medicinskog i drugog osoblja sigurno će biti podignut na jedan viši nivo, te očekujemo da to pacijenti posebno osjete“, rekao je premijer Suljkanović.
Projekat RTG i CT kabineta prihvaćen je i od stane službe za zaštitu od zračenja i medicinsku fiziku Kliničkog centra univerziteta Sarajevo, a u Rješenju državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH se navodi da su osigurani svi potrebni uslovi za rad kabineta za CT i RTG dijagnostiku.
„Ovo je od neprocjenjivog značaja za ranu dijagnostiku i pravovremenu terapiju za korisnike usluga ove bolnice. S tim u vezi zahvaljujem se Vladi Tuzlanskog kantona koja je prepoznala potrebe Bolnice i pomogla nam i realizaciji ovih projekata“ rekao je direktor Bolnice Almir Sakić.
Nakon posjete Općoj bolnici, delegacija Vlade posjetila je i Policijsku upravu Gračanica, na čijem se objektu provode završni radovi iz oblasti energijske efikasnosti.
„Vlada Tuzlanskog kantona je u povećanje energijske efikasnosti objekta Policijske uprave u Gračanici uložila oko 100.000 KM. Naš cilj je podići nivo sigurnosti na području Tuzlanskog kantona na jedan viši nivo, a to možemo samo konstantnim ulaganjem i stvaranjem boljih uslova za rad službenika policije i Ministarstva unutrašnjih poslova“ zaključio je premijer Suljkanović.
„Zahvaljujući Ministarstvu i Vladi, ovo je prvi puta poslije rata da se rade investicije na ovoj zgradi. Realizacijom ovog projekta stvoreni su bolji uslovi za rad, kako policije, tako i odjeljenja za administraciju koje radi na poslovima pružanja usluga građanima. Ovim ćemo sigurno poboljšati cjelokupni rezultati rada policije na ovom području“, rekao je načelnik Policijske uprave Safet Ibrahimović.
5.10.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma