Pohvale ICITAP-a na račun rada i djelovanja policije u našem kantonu


Realizacija projekata obuke i pomoći policijskim strukturama u Bosni i Hercegovini, s akcentom na Tuzlanski kanton, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića i policijskog komesara Fadila Šljivića sa direktorom Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci Ministarstva pravosuđa SAD-a (ICITAP) Ledijem Henkokom (Laddie Hancock).


Ovom prilikom gospodin Henkok je izrazio posebno zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koju je imao sa strukturama u Tuzlanskom kantonu, a koja je rezultirala brojnim oblicima pomoći kako u materijalno – tehničkim sredstvima, tako i u novim saznanjima i tehnikama koje su osvajane putem brojnih obuka čiji je organizator bio ICITAP.


S tim u vezi direktor Henkok je iznio brojne pohvale na rad komesara Šljivića, te ga svrstao među tri najkvalitetnija policijska oficira u Bosni i Hercegovini.

BegoICITAP


Premijer Gutić se zahvalio na svemu što je ICITAP do sada uradio i doprinijeo da rad policije bude što kvalitetniji, kao i za ocjene o dosadašnjem radu Komesara. Premijer je istaknuo da su donacije i podrška ICITAP-a bile jedan od inicijatora za značajnije ulaganje Vlade Tuzlanskog kantona u opremljenost policije.


„Ulaganje u sigurnost nije trošak, nego svojevrsna je investicija. S druge strane izrečene ocjene i priznanje koje dolaze od tako značajne institucije kao što je ICITAP svakako da prijaju, ali one su i dodatna obaveza da radimo i trudimo se još i više“ rekao je premijer Gutić.
Tokom sastanka razgovaralo se i o aktualnoj proceduri izbora policijskog komesara, te je, s tim u vezi direktor Henkok osudio sve potencijalne političke pritiske i miješanja u proces izbora kandidata na tako važnu društvenu i sigurnosnu funkciju.

15.2.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma