Održana 88. redovna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

 

  • Vlada je dala i prethodnu saglasnost na prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Pravila JU Narodno pozorište Tuzla. Novim prijedlogom izmjena Pravila Pozorišta izvršene su izmjene i dopune Pravila Pozorišta i to u dijelu koji se odnosi na regulisanje međusobnih odnosa ugovornih strana u vezi sa prenošenjem i preuzimanjem dijela osnivačkih prava i obaveza, statusa, načina rada i finansiranja rada Pozorišta, postupak imenovanja članova nadzornog organa, organa upravljanja i rukovođenja, te način i postupak donošenja općih akata Pozorišta, kao i druga pitanja od značaja za rad Pozorišta.

    Bego88

  • Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na tekst Pisma podrške nastavku saradnje i partnerstva sa Hope and Homes for Children (HHC) na polju zaštite djece bez adekvatnog roditeljskog staranja i unaprjeđenju sistema socijalne zaštite na području Tuzlanskog kantona, te ovlastila premijera Kantona da u ime Vlade potpiše ovaj dokument.  HHC je jedan od partnera na projektu transformacije Doma za djecu bez roditeljskog staranja u niz novih usluga koje će podržavati odrastanje djece u porodicama. Ovim projektom humana misija, koju Dom obavlja već 50 godina, treba biti unaprijeđena, a sve s ciljem pružanja što kvalitetnije usluge i podrške u odrastanju, odgoju i socijalizaciji djece bez roditeljskog staranja. Kako su svojedobno istakli iz HHC-a u ovom procesu, transformacije skrbi o djeci bez roditeljskog staranja, Tuzlanski kanton je lider u regionu i primjer na koji se mogu ugledati u drugim kantonima u Federaciji BiH. Pismom podrške stječu se uslovi za nastavak dosadašnje uspješne saradnje, odnosno buduće aktivnosti, projekte i oblike i saradnje u procesu reforme zaštite djece bez roditeljskog staranja i porodica pod rizikom od razdvajanja.
  • Vlada Tuzlanskog kantona odobila je danas 44.327,39 KM za „Sufinansiranje troškova rada postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Ježincu“ općina Srebrenik, planirana Programom ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2017. godini.
  • U skladu sa Odlukom o određivanju manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2017. godinu, Vlada je odobrila 8.000,00 KM „Gradačački sajam“ d.o.o. Gradačac, na ime troškova organizacije i realizacije manifestacije „Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive“ u Gradačcu.
  • Vlada je odobrila i 1.000,00 KM JU Prva osnovna skola Srebrenik, na ime sufinansiranja projekta „Potočari“, odnosno snimanje pjesme „Da zlo više ne dođe među ljude“, autora Vehbije lbrahimovića, u izvedbi učenika škole Vedina Mustafića i hora Prve osnovne škole Srebrenik.    
  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2017. godinu.
  • Vlada TK  donijela je i odluke kojim utvrđuje osnovicu za obračun plaće svih budžetskih korisnika Tuzlanskog kantona za juli 2016. godine u iznosu od 380,25 KM i naknadu za ishranu u toku rada u iznosu od 8,00 KM po izrađenom danu.
  • U okviru kadrovskih pitanja Vlada je privremeno imenovala članove školskih odbora u nekoliko škola na području Tuzlanskog kantona.

16.8.2017. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma