Održana 22. redovna sjednica Vlade TK

 • Upotpunjeni standardi za početak rada Centra za autizam

Današnjim donošenjem Standarda i normativa Javne ustanove Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla Vlada Tuzlanskog kantona stvorila je okvir za početak rada ove jedinstvene ustanove u Bosni i Hercegovini. Standardima i normativima propisani su zajednički minimalni standardi za početak rada JU Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla, zajednički i posebni minimalni standardi za obavljanje djelatnosti zdravstvene zaštite, odgoja i obrazovanja i socijalne zaštite u Ustanovi. Zajednički minimalni standardi zahtjevi su koje ustanova treba ispuniti, a odnose se na lokaciju, građevinski objekat, prostor, opremu, kapacitet, dnevnu i noćnu smjenu, kućni red, održavanje higijene, ishranu, angažovanje stručnih i drugih radnika kao i usluge koje ustanova pruža nezavisno od korisničke grupe kojoj je usluga namjenjena. Djelatnost odgoja i obrazovanja u ustanovi (predškolski odgoj i obrazovanje, osnovni odgoj i obrazovanje, srednje obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih) obavlja se u skladu sa važećim propisima koji regulišu oblast odgoja i obrazovanja na području Tuzlanskog kantona u zavisnosti od nivoa obrazovanja.

Vlada22


Ostale odluke

 • Vlada je usvojila Periodični izvještaj Budžeta Tuzlanskog kantona od 01.01. – 30.06.2022. godine.
 • Vlada TK dala je saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona.
 • Vlada je zadužila Minstarstvo privrede Tuzlanskog kantona da preduzme sve aktivnosti vezane za finaliziranje i potpisivanje Memoranduma o suradnji Provincije Trento i Tuzlanskog kantona.
 • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju 8.000 KM Udruženju “Prijateljice obrazovanja – Amica Educa” za sufinansiranje aktivnosti projekta “Porodično savjetovalište”.
 • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa za nominiranje liste kandidata za upražnjenu poziciju člana Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO/MIO.
 • Vlada je odobrila sredstva u iznosu od 2.000 KM Udruženju građana Nova ženska inicijativa na ime troškova organizacije i realizacije projekta „Maloljetnička trudnoća“.
 • Vlada je također odobrila sredstva u iznosu od 2.965 KM Udruženju mladih BaUM Banovići na ime sufinansiranja troškova organizacije i realizacije projekta „Prevencija ovisnosti alkohola, duhanskih proizvoda i narkotika i prevencija spolno-prenosivih bolesti“.
 • Vlada je također odobrila novčana sredstva u iznosu od 5.000 KM Kulturno umjetničkom društvu “Halisije“ Kalesija za sufinansiranje troškova
 • „Internacionalne smotre folklora u Izmiru“.
 • Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o dodjeli stana u vlasništvo članu porodice šehida -  poginulog borca iz Kalesije. Riječ je ispravci tehničke greške u predmetnoj odluci, jer nije moguće izvršiti uknjižbu stana zbog tehničke greške i pogrešno navedenog broja ZK uložka.
 • Vlada TK dala je saglasnost na Pravilnik o plaćama, naknadama i drugim primanjima radnika JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama kao i prijem dva zaposlenika na neodređeno vrijeme i to socijalnog radnika i medicinskog tehničara.
 • Vlada je imenovala Komisiju za dodjelu roba iz robnih rezervi na ime jednokratne pomoći iz robnih rezervi i trajno oduzetih predmeta i roba u sudskom i inspekcijskom postupku kojima raspolaže Kantonalna direkcijarobnih rezervi.
 • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Plana robnih rezervi Tuzlanskog kantona za period 2020. - 2024. godina kao i Odluku o izmjenama i dopunama Plana robnih rezervi Tuzlanskog kantona za 2022. godinu.
 • Vlada Tuzlanskog kantona nije prihvatila je Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj za 2021. godinu sa Izvještajem o finansijskoj reviziji JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj za 2021. godinu. Izvještaj će biti proslijeđen u skupštinsku proceduru.
 • Vlada TK je u okviru kadrovskih pitanja donijela Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom a najduže tri mjeseca, te rješenja o razrješenju i imenovanju privremenog Školskog odbora JU Osnovna škola  „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac.

9.8.2022. godine

 • TK Novosti

  • Donorska mreža BiH - Darujmo nadu - Postani član!

   Donorska mreža BiH - Darujmo nadu - Postani član!Donorska mreža BiH je neprofitabilna organizacija osnovana sporazumom osnivača 2002. godine. Glavni cilj Donorske mreže BiH je edukacija stanovništva Bosne i Hercegovine o potrebi darivanja organa i...

  • Povodom Svjetskog dana učitelja promovirano 20 laureata

   Povodom Svjetskog dana učitelja promovirano 20 laureata  Nagrade za životno djelo danas je povodom Svjetskog dana učitelja dobilo 20 prosvjetnih radnika sa područja Tuzlanskog kantona. Svečana akademija koju su tim povodom organizirali Ministarstvo...

  • Dogovoreno povećanje satnice u zdravstvu

   Dogovoreno povećanje satnice u zdravstvu  Pregovarački timovi Vlade Tuzlanskog kantona i oba sindikata u zdravstvu Tuzlanskog kantona postigli su dogovor o povećanju neto satnice u zdravstvu. Na sastanku je također dogovoreno da počnu...

  • Obavještenje Gradske izborne komisije Tuzla

   Obavještenje Gradske izborne komisije Tuzla  Gradska izborna komisija Tuzla obavještava birače da će, u nedelju 2.10.2022. godine biračka mjesta biti otvorena za glasanje od 7,oo do 19,oo sati.Provjeru svog biračkog mjesta, birači mogu...

  • Vlada TK: Čestitka za 2. oktobra

   Vlada TK: Čestitka za 2. oktobraPovodom 2. oktobra – Dana oslobođenja Tuzle premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić upućuje je javnu čestitku u kojoj stoji:     „Drage Tuzlanke i Tuzlaci, Sretan vam 2. oktobar – Dan oslobođenja...

  • Vlada TK nagradila najbolje učenike i studente

   Vlada TK nagradila najbolje učenike i studente  Ugovore o dodjeli ukupno 169 stipendija nadarenim učenicima osnovnih škola i studentima sa područja Tuzlanskog kantona danas je sa učenicima potpisao ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović. Ovom...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 poliklinika irac

transturist2

centralno okt 2022

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic juli 2022

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022

SOS apr 2022

fhz