Održana 22. redovna sjednica Vlade TK

  • Upotpunjeni standardi za početak rada Centra za autizam

Današnjim donošenjem Standarda i normativa Javne ustanove Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla Vlada Tuzlanskog kantona stvorila je okvir za početak rada ove jedinstvene ustanove u Bosni i Hercegovini. Standardima i normativima propisani su zajednički minimalni standardi za početak rada JU Centar za autizam „Meho Sadiković“ Tuzla, zajednički i posebni minimalni standardi za obavljanje djelatnosti zdravstvene zaštite, odgoja i obrazovanja i socijalne zaštite u Ustanovi. Zajednički minimalni standardi zahtjevi su koje ustanova treba ispuniti, a odnose se na lokaciju, građevinski objekat, prostor, opremu, kapacitet, dnevnu i noćnu smjenu, kućni red, održavanje higijene, ishranu, angažovanje stručnih i drugih radnika kao i usluge koje ustanova pruža nezavisno od korisničke grupe kojoj je usluga namjenjena. Djelatnost odgoja i obrazovanja u ustanovi (predškolski odgoj i obrazovanje, osnovni odgoj i obrazovanje, srednje obrazovanje i odgoj i obrazovanje odraslih) obavlja se u skladu sa važećim propisima koji regulišu oblast odgoja i obrazovanja na području Tuzlanskog kantona u zavisnosti od nivoa obrazovanja.

Vlada22


Ostale odluke

  • Vlada je usvojila Periodični izvještaj Budžeta Tuzlanskog kantona od 01.01. – 30.06.2022. godine.
  • Vlada TK dala je saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona.
  • Vlada je zadužila Minstarstvo privrede Tuzlanskog kantona da preduzme sve aktivnosti vezane za finaliziranje i potpisivanje Memoranduma o suradnji Provincije Trento i Tuzlanskog kantona.
  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju 8.000 KM Udruženju “Prijateljice obrazovanja – Amica Educa” za sufinansiranje aktivnosti projekta “Porodično savjetovalište”.
  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o raspisivanju i utvrđivanju teksta Javnog oglasa za nominiranje liste kandidata za upražnjenu poziciju člana Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO/MIO.
  • Vlada je odobrila sredstva u iznosu od 2.000 KM Udruženju građana Nova ženska inicijativa na ime troškova organizacije i realizacije projekta „Maloljetnička trudnoća“.
  • Vlada je također odobrila sredstva u iznosu od 2.965 KM Udruženju mladih BaUM Banovići na ime sufinansiranja troškova organizacije i realizacije projekta „Prevencija ovisnosti alkohola, duhanskih proizvoda i narkotika i prevencija spolno-prenosivih bolesti“.
  • Vlada je također odobrila novčana sredstva u iznosu od 5.000 KM Kulturno umjetničkom društvu “Halisije“ Kalesija za sufinansiranje troškova
  • „Internacionalne smotre folklora u Izmiru“.
  • Vlada je donijela Odluku o izmjeni Odluke o dodjeli stana u vlasništvo članu porodice šehida -  poginulog borca iz Kalesije. Riječ je ispravci tehničke greške u predmetnoj odluci, jer nije moguće izvršiti uknjižbu stana zbog tehničke greške i pogrešno navedenog broja ZK uložka.
  • Vlada TK dala je saglasnost na Pravilnik o plaćama, naknadama i drugim primanjima radnika JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama kao i prijem dva zaposlenika na neodređeno vrijeme i to socijalnog radnika i medicinskog tehničara.
  • Vlada je imenovala Komisiju za dodjelu roba iz robnih rezervi na ime jednokratne pomoći iz robnih rezervi i trajno oduzetih predmeta i roba u sudskom i inspekcijskom postupku kojima raspolaže Kantonalna direkcijarobnih rezervi.
  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Plana robnih rezervi Tuzlanskog kantona za period 2020. - 2024. godina kao i Odluku o izmjenama i dopunama Plana robnih rezervi Tuzlanskog kantona za 2022. godinu.
  • Vlada Tuzlanskog kantona nije prihvatila je Izvještaj o poslovanju Javnog preduzeća „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj za 2021. godinu sa Izvještajem o finansijskoj reviziji JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj za 2021. godinu. Izvještaj će biti proslijeđen u skupštinsku proceduru.
  • Vlada TK je u okviru kadrovskih pitanja donijela Rješenje o privremenom imenovanju Upravnog odbora Javne ustanove Odgojni centar Tuzlanskog kantona do okončanja postupka na osnovu kojeg će se izvršiti imenovanje novog Upravnog odbora u skladu sa zakonom a najduže tri mjeseca, te rješenja o razrješenju i imenovanju privremenog Školskog odbora JU Osnovna škola  „Ivan Goran Kovačić“ Gradačac.

9.8.2022. godine

  • TK Novosti

    • Sredstva za kulturu i izdavačku djelatnost, do 23.4.

      Sredstva za kulturu i izdavačku djelatnost, do 23.4.- Objavljen Javni poziv za programe/projekte u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti - Ministarstvo kulture sporta i mladih TK objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za podršku u oblasti...

    • Informacija sa 46. vanredne sjednice Vlade TK

      Informacija sa 46. vanredne sjednice Vlade TK  Unaprjeđenje sistema državne službe Zbog otklanjanja uočenih nedostataka i preciznijeg definisanja pojedinih instituta, kao i preciziranja odgovarajućih procedura, Vlada je danas utvrdila prijedlog...

    • Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TK

      Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TKDanašnjim uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta...

    • Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK

      Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK  500,000 KM za savremene pristupe psihosocijalne podrške djeci sa teškoćama u razvoju Vlada je danas dala i saglasnost na Program o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava za...

    • Vlada TK: Čestitka Dan ARBiH

      Vlada TK: Čestitka Dan ARBiHU povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji: „Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i...

    • Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH

      Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH- 15. april - Dan Armije R BiH - čestitka predsjednika Skupštine - „U ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje ime, svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 15. april...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma