Delegacija Vlade posjetila Univerzitetski klinički centar


Stanje na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, izazovi s kojima se Centar susreće u svom radu, kao i načini na koje im Vlada Tuzlanskog kantona može pomoći, bile su glavne teme današnje posjete delegacije Vlade TK, koju je predvodio premijer Kantona Irfan Halilagić, direktoru Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli DenijaluTulumoviću. Akcenat  je posvećen neophodnomzanavljanju opreme i medicinskog kadra, neophodnosti dodatne i kontinuirane edukacije ljekara, a posebna pažnja posvećena je neophodnosti zamjene dotrajalog linearnogakceleratora novim uređejem.

VladanaUKC


Delegacija Vlade izrazila je spremnost da i dalje bude partner u realizaciji svih projekata koji doprinose kvalitetnijoj zdravstvenoj skrbi.
„Zadovoljstvo nam je vidjeti danas iskazanu spremnost da se uhvati u koštac sa problemima i izazovima, a Vlada će podržati realizaciju svih projekata koji su od interesa za građane našeg kantona. Prije svega tu mislim na stabilizaciju pružanja usluga radioterapije, sto je trenutno jedan od prioriteta i jedan od većih izazova s kojima se UKC susreće. S naše strane postoji nesumnjiva volja i želja da pomognemo. S tim u vezi, danas predstavljena vizija stabilizacije i razvoja je izuzetno kvalitetna i ne sumnjam da ćemo u periodu pred nama imati i konkretne rezultate“, kazao je premijer Halilagić, dodajući da je konačni cilj Klinički centar učiniti još boljim i spremnijim da građanima pruži bolju i kvalitetniju uslugu, ali i kako bi bili konkurentniji u pružanju komercijalnih usluga građanima koji dolaze van Tuzlanskog kantona.
„Današnji sastanak pokazatelj je dobre i korektne saradnje. Danas smo predstavilinaše ciljeve i nadam se da ćemo u nekoj budućoj saradnji uspjeti da te zacrtane ciljeve i ostvarimo. U Bosni i Hercegovini i regionuUKC Tuzla je brendi prepoznatje kao lider što se tiče zdravstvene skrbi. Želja nam je da napravimo dodatne iskorake, da osiguramo stabilnost pružanja zdravstvene usluge našim sugrađanima, s jedne strane, te da tu uslugu, u saradnji sa našim osnivačima Kantonalnom i Federaclnom vladom dodatno unaprijedimo. Nastojat ćemo da redovnom edukacijom obezbijedimo razvoj novih programa, otvaramo nove procedure“ kazao je direktor Tulumović.
Današnjem sastanku su uz premijera Halilagića i direktora Tulumovića prisustvovali i ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Denis Husić i savjetnik premijera TK Hasan Fehratović.

Odjeljenje za informisanje
18.7.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma