Čuješ, vidiš, znaš – Reaguj!

- Sastanak sa studentima u sklopu kampanje -

viveReaguj


U prostorijama U.G. Vive Žene Tuzla u srijedu, 27. januara 2021. godine u sklopu aktivnosti „od vrata do vrata“ koja će biti realizirana tokom februara u svim općinama Tuzlanskog kantona, održan je uvodni sastanak sa studentima sa Filozofskog fakulteta Tuzla.  
U okviru navedene aktivnosti planirano je da studenti i policijski službenici u svojim lokalnim zajednicama razgovaraju sa građanima na temu nasilja u porodici, te ih informišu o Zakonu o zaštiti od nasilja u porodici FBiH, mogućnostima zaštite žrtava kroz povećan broj predlaganja zahtjeva za zaštitne mjere, postojanju Sigurne kuće na području TK i drugih institucija koje su subjekti zaštite kada se govori o nasilju u porodici.
Održani sastanak je prvi susret na kojem su studenti upoznati sa projektom i kampanjom u okviru koje će učestvovati kroz aktivnost „od vrata do vrata“.  Iz Vive Žene smatraju da se kroz ovu aktivnost najdirektnije vrši prevencija i pružaju informacije o obavezi prijavljivanja nasilja i mjerama podrške i zaštite žrtava.

U narednom periodu planiraju se dvije jednodnevne edukacije za sve učesnike pomenute aktivnosti, policijske službenike i studente, na kojoj će se bliže upoznati s komunikacijom, nasiljem u porodici i provedbom same aktivnosti.

Sa velikom kampanjom „Čuješ, vidiš, znaš – REAGUJ, prijavi nasilje u porodici na 122 krenulo se u novembru 2020. godine, a trajat će do kraja aprila tekuće godine. Kampanja je dio projekta koji realizira U.G. Vive Žene Tuzla pod nazivom „Prevencija i sprječavanje nasilja na području TK“, u okviru regionalnog projekta „Sprovođenje normi, mijenjanje stavova“, koji finansira EU, a provodi UN Women.

28.1.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma