Vujović: Investitori iz Azerbejdžana zainteresirani za ulaganje u TK


Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović, i zamjenik predsjednika, Boris Krešić, danas su se, 31.10.2019. godine, u sjedištu Skupštine Tuzlanskog kantona, susreli sa savjetnikom za političke i ekonomske poslove u Diplomatskoj misiji Republike Azerbajdžan,  Elnurom Guliyevim.

Skupstinaazerbejdzan

Razgovarano je o statusu investicija azerbejdžanskih kompanija u Bosni i Hercegovini, – pokretanju proizvodnje prerade voća i povrća u Doboju i Srebrenici, kao i o mogućnostima za njihovo proširenje i intenziviranje u trgovini, poljoprivredi, građevinarstvu i turizmu.

Usaglašena je i potreba za unapređenjem saradnje na ekonomskom planu, naročito u oblasti uspostavljanja bližih kontakata između azerbedžanskih i privrednika sa područja Tuzlanskog katona, te nastavku saradanje u obrazovnom sektoru koja je do sada podrazumijevala razmjenu studenata i obuku mladih diplomata u Azerbejdžanu.

Zaključeno je da ima dosta oblasti koje mogu biti plodno tlo za saradnju između ove dvije prijateljske zemlje, a predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona, Žarko Vujović je naglasio da će s obzirom na sve mogućnosti koje ova saradnja pruža, uložiti dodatne napore da ovi razgovori urode plodom i rezultiraju projektima od značaja za Tuzlanski kanton.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma