"Let's Do It", danas press konferencija

Povodom realizacije najveće terenske volonterske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan", u utorak, 17.9.2019. godine s početkom u 10,oo sati, u Kongresnoj sali Hotela Tuzla biti će održana press-konferencija.

LDI2019


Prisutnim predstavnicima medija i svim drugim zainteresovanim subjektima, obratiti će se:
•    Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta "Let's Do It Tuzla"
•    Selma Omerović, terenski koordinator projekta "Let's Do It Tuzla"
•    Azra Zahirović, predstavnica kompanije "Eko život" d.o.o. Tuzla
•    Senada Jahić, direktorica podružnice Tuzla, NLB Banka d.d. Sarajevo
•    Dragica Karadžin, službenica Odjela za demokratski razvoj Misije OSCE-a u BiH
Na press-konferenciji će biti predstavljene dosadašnje projektne aktivnosti provedene zajedno sa našim partnerima te predstavljen plan realizacije predstojeće terenske volonterske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada, koja će u Gradu Tuzla biti održana 20. septembra 2019. godine. Akcija će biti provedena u preko 160 zemalja svijeta u okviru kampanje "World Cleanup Day". Učesnici akcije su prevashodno učenici tuzlanskih osnovnih i srednjih škola, aktivisti nevladinih organizacija i građani.

Naši ciljevi biti će ostvareni samo uz podršku svih struktura stanovništva, a u tome veliku ulogu imaju i mediji, u kontekstu pravovremenog i detaljnog informisanja o planovima i aktivnostima. Ovim putem Vas pozivamo da medijski ispratite ovu press-konferenciju i na taj način javnost informišete o onome što će se u našem Gradu i ciljem svijetu dešavati 20. septembra.

 cydonia2

solana1

adriatic

lovic

kurkumin

izazovb

TQM

imel2

fana

vip

 dogma

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden nov 2019

emma

tztk

piemonte1

Fare

autor agencija4

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1