"Let's Do It", danas press konferencija

Povodom realizacije najveće terenske volonterske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada "Let's Do It - očistimo zemlju za 1 dan", u utorak, 17.9.2019. godine s početkom u 10,oo sati, u Kongresnoj sali Hotela Tuzla biti će održana press-konferencija.

LDI2019


Prisutnim predstavnicima medija i svim drugim zainteresovanim subjektima, obratiti će se:
•    Adnan Imamović, izvršni koordinator projekta "Let's Do It Tuzla"
•    Selma Omerović, terenski koordinator projekta "Let's Do It Tuzla"
•    Azra Zahirović, predstavnica kompanije "Eko život" d.o.o. Tuzla
•    Senada Jahić, direktorica podružnice Tuzla, NLB Banka d.d. Sarajevo
•    Dragica Karadžin, službenica Odjela za demokratski razvoj Misije OSCE-a u BiH
Na press-konferenciji će biti predstavljene dosadašnje projektne aktivnosti provedene zajedno sa našim partnerima te predstavljen plan realizacije predstojeće terenske volonterske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada, koja će u Gradu Tuzla biti održana 20. septembra 2019. godine. Akcija će biti provedena u preko 160 zemalja svijeta u okviru kampanje "World Cleanup Day". Učesnici akcije su prevashodno učenici tuzlanskih osnovnih i srednjih škola, aktivisti nevladinih organizacija i građani.

Naši ciljevi biti će ostvareni samo uz podršku svih struktura stanovništva, a u tome veliku ulogu imaju i mediji, u kontekstu pravovremenog i detaljnog informisanja o planovima i aktivnostima. Ovim putem Vas pozivamo da medijski ispratite ovu press-konferenciju i na taj način javnost informišete o onome što će se u našem Gradu i ciljem svijetu dešavati 20. septembra.

 Banner Lukavac 180x112

solana1

adriatic

izazovb

TQM

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

cydonia2
pavic1
golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

imel2

vlada tk1