Dogovor o radovima na pet vodotoka


Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Tuzlanskog kantona Mufid Klinčević održao je danas sastanak na kojem su razmijenjene informacije o realizaciji projekta uređenja vodotoka sa predstavnicima 4 općine, Agencije za vodno područje rijeke Save i izvođača radova. Riječ je o regulaciji 5,5 km vodotoka rijeka Jale, Turije, Tinje, Drinjače i Sapne u vrijednosti od 4,9 miliona eura u cilju smanjenja rizika od poplava.

Vodotoci


Tuzlanski kanton kandidirao je 2014. godine ovaj projekat u saradnji sa općinama Lukavac, Kladanj, Sapna i Srebrenik putem Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva  i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa te Direkcije za evropske integracije za Regionalni akcioni plan oporavka od poplava Bosne i Hercegovine i Srbije u okviru IPA II predspristupne pomoći a koji je odobrila Evropska unija.  
Sredstva za projekat postala su operativna potpisivanjem Okvirnog sporazuma u septembru 2015. godine a tender za javnu nabavku radova objavljen u julu ove godine. Kao izvođači radova izabran je konzorcij Roading doo Gračanica, Jata group Srebrenik i EKO-EURO TIM d.o.o Krupa na Vrbasu. Okvirni rok za završetak radova je 12 mjeseci a nadzor nad izvođenjem radova vršit će Institut IPSA Sarajevo.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma