CEE press 23.11.: “Energetska politika za zaštitu klime“


- “OCD kao ravnopravni partneri u nadgledanju javnih finansija“ -


Centar za ekologiju i energiju, u kooperaciji sa Fondacijom Heinrich Böll i uz podršku EU, Vas poziva na konferenciju koju organizira u okviru projekata: “Energetska politika za zaštitu klime“ i “OCD kao ravnopravni partneri u nadgledanju javnih finansija.“ Ciljevi projekata su poboljšanje odgovornosti i transparentnost javnih finansija, te jačanje uloge i glasa civilnog društva u nadgledanju učinka kojeg imaju institucije prilikom trošenja javnih finansija i iniciranje društvenih i političkih promjena u oblasti energije, klimatskih promjena i zagađenja zraka kroz dobijanje široke podrške lokalnih vlasti i građana. Na konferenciji će biti govora o energetskoj traniziciji i ulozi lokalnih zajednica, kao i o ekonomskim aspektima energetske tranzicije i mogućim modalitetima finansiranja tranzicije na lokalnom nivou. Pored toga, govoriće se o ulasku privatnog sektora i kapitala u projekte vezane za termoelektrane, a biće prezentirana i studija “Javna infrastruktura – u čijem interesu?“.

CEE


U okviru projekata i konferencije želimo da pokrenemo diskusiju i interakciju između učesnika i institucija, a konferencija će pružiti mogućnost i za umrežavanje i stvaranje veza između institucija, organizacija i pojedinaca u Bosni i Hercegovini koji se bave sličnim temama u polju okoliša, energije, javnih finansija i transparentnosti. Učešće na konferenciji je besplatno, ali radi organizacijskih razloga, poželjno je da se prijavite ovdje.
Kontakt osobe: Amra Skramončin (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.) i
Amira Kunto (Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.)
Konferencija će se održati 23.11.2018. u Tuzli, Hotel Mellain. Više informacija o konferenciji i agendu možete naći u prilogu.
Vrijeme predviđeno za izjave je 10:00 -10:30 sati
Na Konferenciji će govoriti
prof. dr. sc. Mirza Kušljugić, Fakultet elektrotehnike Univerzitet u Tuzli
Mr.sc. Damir Miljević, ekonomski analitičar iz Banja Luke
Mr.sc. Džemila Agić, Centar za ekologiju i energiju
Mr.sc.Renata Radić-Dragić, Centralno istraživačko novinarstvo (CIN)

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma