Danas 5. terenska akcija sadnje drveća u Gradu Tuzla


Peta volonterska terenska akcija sadnje „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ biti će održana u četvrtak, 09.11.2017. godine na području Grada Tuzla.
Ovogodišnjom akcijom sadnje drveća obuhvatiti će se lokacije malog parka kod Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, parka kod Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta kao i područje uz rijeku Jalu (između mosta Robne kuće „Tuzlanka“ i Ekonomskog fakulteta). Učesnici akcije će zasaditi oko 200 sadnica bijelog bora, smrče i čempresa koje su obezbijedili Javno preduzeće „Šume TK“ te prijatelji i partneri ovog projekta. „Tim našeg projekta je u proteklom periodu vrijedno radio na pripremama terenske akcije  „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“. Ove godine organizujemo jubilarnu petu akciju sadnje drveća stoga smofokus stavili na visokoškolske ustanove u okviru Univerziteta u Tuzli. Planiramo da u ovoj akciji pored učenika osnovnih i srednjih škola uključimo i studente jer je neophodno i ovu populaciju edukovati o značaju zaštite životne sredine te očuvanju zelenih površina u našem gradu.“, izjavio je Amar Kavgić, izvršni koordinator projekta.

ldi5

Volonterska akcija „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ je prilika mladim ljudima, ali i svim građanima Tuzle da učestvuju u poboljšanju lokalne zajednice, očuvanju zelenih površina i budu dijelom najvećeg i najmasovnijeg ekološkog projekta u Bosni i Hercegovini. Akciju „Let's Do It –milion sadnica za 1 dan“ podržali su kompanija „Eko život“ d.o.o, Grad Tuzla, Bingo City Center, Fabrika cementa Lukavac, Rudarski institut Tuzla, NLB Banka, te druge brojne društveno odgovorne kompanije i javne institucije. „Let's Do It“  projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 180 177 volontera, koji su očistili oko 13 200 tona otpada i zasadili 410 211 sadnica raznih vrsta drveća. Projekat „Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s do it World“ u kojem učestvuje 114 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 16.000.000 volontera. Obavještenja i informacije vezane za predstojeću akciju biti će blagovremeno objavljene na zvaničnoj Facebook stranici projekta „Let's Do It Tuzla.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma