Upozorenje Službe civilne zaštite Grada Tuzle

 

Iz Službe civilne zaštite Grada Tuzle upozoravaju građane da brojni požari na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama mogu nastati paljenjem  suhe trave i rastinja na poljoprivrednim površinama i izazvati ogromne  materijalne štete, pa i ljudske žrtve.

pozar

Civilna zaštita apeluje da se građani pridržavaju zakonskih odredbi i ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora. U slučaju nekontrolisanog širenja požara potrebno je što hitnije pozvati vatrogasce na broj 123 ili Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili policiju na broj 122, a po potrebi Hitnu pomoć na broj 124.

Izazivanje požara predstavlja više krivičnih djela, kao što su izazivanje opće opasnosti i izazivanje šumskog požara, za što su predviđene sankcije, novčana kazana ili kazna zatvora.

Apeluje se na sve građane da se pridržavaju zakonskih odredbi, ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljaju upaljenu vatru bez nadzora i ne uništavaju prirodu i okoliš, jer svaka nepažnja može imati velike polsjedice po prirodu i okoliš, pa čak i ljudske žrtve.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

lovic juli 2022

grin

balic dec 2022

NB kraljevska

golden jan 2021 2

mamamia

 piemonte1

emma

fhz