“Kako upravljamo kvalitetom zraka u gradu Tuzli”

 

- Kantonalna privredna komora (velika sala ) - 19.1.2023 ( četvrtak) - 11,oo sati -

dir

Kantonalna privredna komora i Društvo za istraživanje i razvoj (DIR) Tuzla poziva Vas da učestvujete na na jednodnevoj radionici u realizaciji projekta „Kako upravljamo kvalitetom zraka u gradu Tuzli koji implementira “ Društvo za istraživanje i razvoj (DIR) u okviru javnog poziva Centar za razvoj i podršku CRP Tuzla projekta “GreenWorks – ZeleniRadovi, uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za Bosnu i Hercegovinu 2019. – Podrška postojećim i novoosnovanim mrežama OCD-a u različitim oblastima.

Cilj edukacije je podignuti svijest i unaprijediti kapacitete građana grada Tuzle o zaštite okoliša i ljudskog zdravlja kroz primjenu mjera smanjenja aerozagađenja u individualno stambenim i individualno poslovnim objektima

Kroz edukativnu radionicu promovisat će se mjere smanjenja aerozagađenja koje su predmet sufinansiranja grada Tuzle u poslednje tri godine, a podrazumijevaju : a) nabavka i ugradnja toplotnih pumpi, b) “utopljavanje” objekata u kojima se planira ugradnja toplotne pumpe, u vidu nabavke i ugradnje materijala za izolaciju vanjskih zidova i tavanice objekata i nabavke i ugradnje vanjske stolarije, c) nabavka i ugradnja kompaktnih toplinskih podstanica - KTP i d) nabavka i ugradnja kotlova sa isključivim pogonom na drvnu biomasu - peći na pelet.

Obrazovni materijali će biti pripremljeni u printanom obliku a biće dostupni na radionici i na web stranici DIR-a, www.istraz.org i i KPK Tuzla www.kpktz.ba

Kontakt osoba za dodatne informacije: Esad Arnautović DIR + 38761704728

P R I J A V A

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma