Pridružite nam se u kampanji „Drvo za Angelinu - Drvo za prijatelja“

- Poziv Fondacije tuzlanske zajednice -Petak, 29. oktobra -

Drvozaprijatelja1


Dragi prijatelji, partneri i donatori,

Pozivamo vas da uprkos pandemiji nastavimo zajedno saditi drveće u sjećanje na drage prijatelje, ali i za čistiju, zeleniju i zdraviju lokalnu zajednicu!

Ne želeći dopustiti zaboravu da proguta naša sjećanja, odlučni smo da i ove godine posadimo drvo za prijatelja. Fondacija tuzlanske zajednice će u petak 29.10. u susret Svjetskom danu gradova pokrenuti zajedničku inicijativu „Drvo za prijatelja - Drvo za Angelinu“, u okviru koje će zasaditi stabla u sjećanje na prerano preminulu kolegicu Angelinu Hodžić, ali i sve drage ljude koji su nas prerano napustili.
Ova inicijativa realizira se već šestu godinu. Zahvaljujući nesebičnom zalaganju donatora i volontera do sada je posađeno oko 1.000 sadnica u Tuzli i TK. Inicijativu ove godine realizujemo u saradnji sa porodicom naše voljene Angeline, pokretom mladih „Lets do it“, volonterima i aktivistima RK „Tuzlak“, a uz podršku JKP „Komunalac“ Tuzla. Bilo bi nam drago da se inicijativi pridružite i Vi.
Zastanimo i zaštitimo svoja sjećanja. Razmislimo i djelujmo danas za zeleniji i čišći voljeni grad sutra.


Pridružite se akciji sadnje na lokaciji: Ul. Krečanska preko puta TC Bingo (bivši Tuš), 29.10. sa početkom u 12:00 sati. Donirajte 30 KM za kupovinu minimalno jedne sadnice, uzrasta 3-4 godine!


Svoju uplatu možete izvršiti on-line uplatom putem debitne ili kreditne kartice putem linka:
https://doniraj.ba/project/view/inicijativa-drvo-za-prijatelja-2021-2,

putem blagajne Fondacije tuzlanske zajednice, na adresi Pozorišna 13, ili putem banke, na račun br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB Tuzlanske banke.


Sva prikupljena sredstva će biti iskorištena za nabavku sadnica, o čemu će Fondacija blagovremeno informisati javnost putem Facebook grupe Drvo za prijatelja i web stranice Fondacije.


Nadamo se da ćemo kao i do sada ovom inicijativom probuditi interes lokalnih zajednica za aktivno djelovanje u procesu kreiranja dugoročno zdravijeg i ugodnijeg okruženja i doprinijeti održivom urbanom razvoju gradova u našoj zemlji. Za dodatne informacije možete se obratiti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili broj telefona: 035 362 832.    

Drvozaprijatelja

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1