„Let's Do It Tuzla“ - poziv na podršku projektima u 2021. godini


Udruženje građana „Multi“ Tuzla poziva sve javne i privatne privredne subjekte sa područja Grada Tuzla i neposrednog okruženja da pruže podršku aktivnostima ekološko-volonterskog projekta „Let's Do It Tuzla“ u 2021. godini, a koje prevashodno podrazumijevaju organizaciju i implementaciju jubilarne desete po redu terenske akcije čišćenja ilegalnih deponija otpada i devete terenske akcije sadnje drveća.

lets do it

Pored navedenog, aktivnosti projekta u ovoj godini odnose se i na implementaciju programa ekoloških edukacija „Mala škola ekologije“ u osnovnim i srednjim školama na području Grada Tuzla, kao i mnoštvo promotivnih aktivnosti koje predstavljaju uvertiru u velike terenske akcije. Kao i ranije, projekat „Let's Do It Tuzla“ i Udruženje građana „Multi“ pružit će podršku i aktivnostima drugih nevladinih organizacija i neformalnih grupa, koje za cilj imaju unapređenje stanja u okolišu našeg grada, kao i afirmaciji ekoloških vrijednosti, principa zaštite životne sredine i okoliša i pravilnog zbrinjavanja otpada. Sve aktivnosti bit će realizovane u zavisnosti od epidemiološke situacije, raspoloživih ljudskih, ali i tehničko-logističkih mogućnosti i kapaciteta. Projekat je do sada podržao veliki broj uspješnih privrednih subjekata iz naše zemlje te se iskreno nadamo i radujemo proširenju velike ekološke porodice u ovoj godini.

Svi zainteresovani subjekti mogu kontaktirati Organizacioni odbor projekta „Let’s Do It Tuzla“ putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., a za dodatne informacije na raspolaganju je i broj telefona 062/174-961, kao i Facebook stranica „Let’s Do It Tuzla“ O PROJEKTU „Let's Do It“ projekat u Bosni i Hercegovini je počeo 2012. godine i do sada je u volonterskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnje drveća učestvovalo 188.991 volontera, koji su očistili oko 13.365 tona otpada i zasadili 465.391 sadnica raznih vrsta drveća. Volonterske akcije „Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“ i „Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“ su do sada organizovane u 115 općina/gradova i cilj nam je projektom obuhvatiti sve općine/gradove u Bosni i Hercegovini.

„Let's Do It“ u Bosni i Hercegovini je dio svjetskog pokreta „Let’s Do It World“ u kojem učestvuje 168 zemalja i u kome je do sada uzelo učešće više od 35.000.000 volontera. Zvanični organizatori „Let's Do It“ volonterskih akcija u našoj zemlji su Udruženje građana „Ruke“ iz Sarajeva i Udruženje građana „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, dok je organizator aktivnosti za Grad Tuzla Udruženje građana „Multi“.
Danas je „Let’s Do It“ pokretačka snaga pozitivnih društvenih promjena u Bosni i Hercegovini. Svojim radom želimo da građanima vratimo nadu u bolje sutra i vjeru da ova zemlja može biti bolje i ljepše mjesto za život. Želimo da naša zemlja u svijetu bude poznata kao zemlja čistih rijeka i planina, kao zemlja gostoprimstva i dobrih ljudi, kao zemlja u kojoj svako može da živi od svog rada, kao zemlja u kojoj ljudi različitih religija i nacija svoje razlike smatraju bogatstvom te u kojoj se svi nesporazumi rješavaju u ljubavi i miru.

Od samog početka postojanja i djelovanja projekta na teritoriji Bosne i Hercegovine (2012.g.), Grad Tuzla uzima učešće u svim aktivnostima. Lokalni tim Tuzla je do sada organizovao ukupno devet terenskih akcija čišćenja ilegalnih deponija otpada („Let's Do It – očistimo zemlju za 1 dan“) i osam terenskih akcija sadnje drveća („Let's Do It – milion sadnica za 1 dan“). U navedenim aktivnostima, od 2012. godine pa sve do danas, u Gradu Tuzla, učešće je uzelo 8.250 učesnika, koji su zajedničkim snagama očistili 310 tona otpada i zasadili 6.400 sadnica raznih vrsta drveća. U sklopu programa ekoloških edukacija „Mala škola ekologije“ održano je ukupno 219 jedinstvenih prezentacija, uz učešće preko 9.000 učenika iz svih osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Tuzla.

21.1.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma