Proizvodi od kozjeg mlijeka i organski uzgojeno povrće sa dostavom na vašu adresu


Zbog sve veće zastupljenosti hrane sumnjivog kvaliteta na našem tržištu i zanemarivanja proizvoda od kozjeg mlijeka, koje je daleko kvalitetnije i zdravije od kravljeg mlijeka, kompanija Imel iz Lukavca se 2016. godine odlučila za kupovinu 25 godina zapuštenog zemljišta na planini Ozren, nakon čega je krenula sa pokretanjem agroproizvodnje i uzgojem koza.

miloselo1

Cilj je razviti domaće, organske proizvode u ruralno nerazvijenoj lokaciji Milino Selo koje je čisto, zaštićeno i neotkriveno područje sa velikim potencijalima za razvoj mnogobrojnih eko turističkih usluga. - Na parceli površine 30 ha, uzgajamo stado od 250 koza francuske pasmine Alpina, a taj broj će se sigurno kroz godine rada povećavati. Želja nam je da kroz naše proizvode podsjetimo na zaboravljene tradicijske vrijednosti a sve to uz očuvanje i poštivanje prirode i okoliša, izjavila je Amra Brkić, marketing menadžer kompanije Imel. Farma Milo Selo za sada u ponudi ima svježe kozje mlijeko i sirutku, od sireva tu su svježi, dimljeni i tvrdi kozji sir. Također, tu je i skuta od kozje sirutke koja je jedinstven prozvod na našem tržištu. Naime, skuta je sir od sirutke i poseban je zbog visokog sadržaja proteina. U ponudi će uskoro biti i specijalni tvrdi sir sa biberom, koziji sir u hrastovoj kori koji ima izuzetno ljekovita svojstva i sir u maslinovom ili suncokretovom ulju. Kompletna proizvodnja proizvoda zaokružena je u integrativni model tako da se koze hrane organskom hranom, koja je uzgojena na farmi. - Pored proizvoda od kozjeg mlijeka, farma Milo Selo posjeduje plastenike površine 1000m2 kako bi mogli proizvoditi organsko plasteničko povrće kao što su paradajz, paprike, salata, luk.... Riječ je o proizvodima koje na našem tržištu možemo pronaći uglavnom tretirane ili uzgojeno kao GMO hrana, dok su naši prozvodi organski proizvedeni metodama koje ne uključuju pesticide i hemijska gnojiva, ne sadrži genetski modificirane organizme i nisu tretirani zračenjem ili hemijskim aditivima, kazala je Amra Brkić i dodala: - Svakako, naš glavni cilj trenutno je okončati certifikaciju za organsku proizvodnju i proširiti tržište za naše prozvode. A naš naredni zadatak je završetak gradnje hladnjače za organsko povrće i proizvodnja novih vrsta sireva, rekla je Brkić.

miloselo2


Na farmi vjeruju da je organska proizvodnja budućnost Bosne i Hercegovine te ističu da imaju veliku podršku lokalnog stanovništva, koje je prepoznalo cilj i kvalitet proizvoda što im garantuje svjetlu budućnost u Bosni i Hercegovini, a sigurno i regiji. Građani Tuzle proizvode mogu kupiti direktno u Deli dućanu u Tuzli na adresi Maršala Tita 60 ili posjetiti farmu u Milinom Selu (općina Lukavac). Također, proizvode farme Milo Selo moguće je naručiti tokom cijele sedmice na kućnu adresu a isporuka je petkom od 09:00 sati, dok se narudžbe primaju do četvrtka putem broja telefona 061 175 258 ili Facebook stranice www.facebook.com/farmamiloselo.

miloselo3

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia

sporticus

golden ng 2018 2

 seif

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1