Proizvodi od kozjeg mlijeka i organski uzgojeno povrće sa dostavom na vašu adresu


Zbog sve veće zastupljenosti hrane sumnjivog kvaliteta na našem tržištu i zanemarivanja proizvoda od kozjeg mlijeka, koje je daleko kvalitetnije i zdravije od kravljeg mlijeka, kompanija Imel iz Lukavca se 2016. godine odlučila za kupovinu 25 godina zapuštenog zemljišta na planini Ozren, nakon čega je krenula sa pokretanjem agroproizvodnje i uzgojem koza.

miloselo1

Cilj je razviti domaće, organske proizvode u ruralno nerazvijenoj lokaciji Milino Selo koje je čisto, zaštićeno i neotkriveno područje sa velikim potencijalima za razvoj mnogobrojnih eko turističkih usluga. - Na parceli površine 30 ha, uzgajamo stado od 250 koza francuske pasmine Alpina, a taj broj će se sigurno kroz godine rada povećavati. Želja nam je da kroz naše proizvode podsjetimo na zaboravljene tradicijske vrijednosti a sve to uz očuvanje i poštivanje prirode i okoliša, izjavila je Amra Brkić, marketing menadžer kompanije Imel. Farma Milo Selo za sada u ponudi ima svježe kozje mlijeko i sirutku, od sireva tu su svježi, dimljeni i tvrdi kozji sir. Također, tu je i skuta od kozje sirutke koja je jedinstven prozvod na našem tržištu. Naime, skuta je sir od sirutke i poseban je zbog visokog sadržaja proteina. U ponudi će uskoro biti i specijalni tvrdi sir sa biberom, koziji sir u hrastovoj kori koji ima izuzetno ljekovita svojstva i sir u maslinovom ili suncokretovom ulju. Kompletna proizvodnja proizvoda zaokružena je u integrativni model tako da se koze hrane organskom hranom, koja je uzgojena na farmi. - Pored proizvoda od kozjeg mlijeka, farma Milo Selo posjeduje plastenike površine 1000m2 kako bi mogli proizvoditi organsko plasteničko povrće kao što su paradajz, paprike, salata, luk.... Riječ je o proizvodima koje na našem tržištu možemo pronaći uglavnom tretirane ili uzgojeno kao GMO hrana, dok su naši prozvodi organski proizvedeni metodama koje ne uključuju pesticide i hemijska gnojiva, ne sadrži genetski modificirane organizme i nisu tretirani zračenjem ili hemijskim aditivima, kazala je Amra Brkić i dodala: - Svakako, naš glavni cilj trenutno je okončati certifikaciju za organsku proizvodnju i proširiti tržište za naše prozvode. A naš naredni zadatak je završetak gradnje hladnjače za organsko povrće i proizvodnja novih vrsta sireva, rekla je Brkić.

miloselo2


Na farmi vjeruju da je organska proizvodnja budućnost Bosne i Hercegovine te ističu da imaju veliku podršku lokalnog stanovništva, koje je prepoznalo cilj i kvalitet proizvoda što im garantuje svjetlu budućnost u Bosni i Hercegovini, a sigurno i regiji. Građani Tuzle proizvode mogu kupiti direktno u Deli dućanu u Tuzli na adresi Maršala Tita 60 ili posjetiti farmu u Milinom Selu (općina Lukavac). Također, proizvode farme Milo Selo moguće je naručiti tokom cijele sedmice na kućnu adresu a isporuka je petkom od 09:00 sati, dok se narudžbe primaju do četvrtka putem broja telefona 061 175 258 ili Facebook stranice www.facebook.com/farmamiloselo.

miloselo3

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1